ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

Επανέρχεται το ενδιαφέρον του Καμμένου για την Απογευματινή

Αλήθεια τι γίνεται με την καταγγελία στο ΣΔΟΕ για το «μαύρο ταμείο» του Σαραντόπουλου;

Από τον περασμένο Απρίλιο έγραφαν οι zoornalistas για το ενδιαφέρον του Πάνου Καμμένου για την εφημερίδα Απογευματινή. Τώρα έρχεται ξανά στο προσκήνιο το ενδιαφέρον του αρχηγού των Ανεξάρτητων Ελλήνων να αποκτήσει τον ιστορικό τίτλο και τις σχετικές επαφές έχει αναλάβει ο Τέρενς Κουίκ που έχει περάσει κι αυτός από την εφημερίδα της Φειδίου.
Ο Καμμένος -μέσω φίλου του επιχειρηματία-λέγεται ότι θέλει να προλάβει τον Σαμαρά που το τελευταίο διάστημα ψάχνεται καθώς δεν έχει ούτε μία εφημερίδα «δική του» ενώ από την άλλη πλευρά βλέπει ξαφνικά τον ΣΥΡΙΖΑ να αποκτά τρεις εφημερίδες («6μέρες», «Εφημερίδα Συντακτών» και οσονούπω Ελευθεροτυπία) που θα προβάλουν τις θεσεις του Τσίπρα και γενικότερα της Αριστεράς.
Ο Καμμένος θέλει να εξαγοράσει τον τίτλο της εφημερίδας ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ που έχει αναστείλει την κυκλοφορία της από τον Νοέμβριο του 2010 (ο Σαραντόπουλος έχει υποβάλλει αίτηση πτώχευσης). Οταν είχε γίνει η πρώτη κρούση Καμμένου στον Σαραντόπουλο, ο εργολάβος-εκδότης ζητούσε..2 εκατ. ευρώ για να πουλήσει την εφημερίδα...
Βέβαια όλοι αυτοί δεν θα πρέπει να λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο που στην προκειμένη περίπτωση είναι οι εργαζόμενοι της Απογευματινής...

Υ.Γ: (λίγο μεγάλο) 
Για την ιστορία και προς πληροφόρηση κάθε υποψήφιου αγοραστή οι εργαζόμενοι σταμάτησαν να πληρώνονται από τον Ιούλιο του 2010 και τον Οκτώβριο του ίδιου έτους – και ενώ ήταν απλήρωτοι– ξαφνικά σταμάτησε να εκδίδεται η εφημερίδα χωρίς να καταγγελθούν οι συμβάσεις τους και χωρίς να λάβουν αποζημίωση ενώ ακολούθησε αίτηση πτώχευσης της επιχείρησης.
Το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών με την υπ’ αριθμ. 810/2011 απόφασή του έκρινε ότι δεν συντρέχουν οι προϋποθέσεις κήρυξης της αιτούσας σε πτώχευση και μάλιστα ότι η αιτούσα υπέβαλε την αίτηση περί κηρύξεώς της σε πτώχευση καταχρηστικά, με αποκλειστικό σκοπό να αποφύγει με αθέμιτο και δόλιο τρόπο την εκπλήρωση των οικονομικών της υποχρεώσεων, αποκλειστικά και μόνο προς τους εργαζόμενους. Η απόφαση αυτή έχει καταστεί ήδη αμετάκλητη.
Το 2012 η επιχείρηση κατέθεσε δεύτερη αίτηση πτώχευσης, την οποία τελικά απέσυρε όταν το ανακάλυψαν οι εργαζόμενοι και άσκησαν παρέμβαση. Όμως η ταλαιπωρία των εργαζομένων συνεχίζεται καθώς κατετέθη και νέα αίτηση πτώχευσης της «Εκδόσεις Απογευματινή ΑΕ» που συν τοις άλλοις εξακολουθεί να χρωστάει στα ασφαλιστικά ταμεία εισφορές από τις αρχές του 2010.

Υ.Γ1 (κι αυτό λίγο μεγάλο)
Αλήθεια τι γίνεται με την καταγγελία των εργαζόμενων της Απογευματινής στο Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (αριθμός πρωτοκόλλου 401/12-4-2011) για ξέπλυμα μαύρου χρήματος; Οι εργαζόμενοι είχαν καταθέσει στοιχεία και έγγραφα για εκροές χρημάτων από το ταμείο της επιχείρησης, αλλά και ύποπτες μεταφορές χρηματικών ποσών μεταξύ offshore εταιρειών και στελεχών της διοίκησης της «Εκδόσεις Απογευματινή ΑΕ». Στοιχεία δηλαδή από τα οποία, σύμφωνα με την καταγγελία, προκύπτει ότι εντός της εφημερίδας είχε στηθεί τα προηγούμενα χρόνια «μαύρο ταμείο» με αποτέλεσμα, έσοδα της Απογευματινής να καταλήγουν σε προσωπικούς λογαριασμούς της οικογένειας Σαραντόπουλου.