ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

Δύσκολο το στήσιμο μιας εφημερίδας…

Κυκλοφόρησαν οι «6 Μέρες», η εμπνευσμένη από τη Liberation έκδοση του Αντώνη Δελατόλλα, με στελέχη και συντάκτες από την παλαιά Ελευθεροτυπία.
Εντυπωσιακό για τα ελληνικά δεδομένα εξώφυλλο με έμφαση στη φωτογραφία, λίγες σελίδες με κακή εκτύπωση, πρόχειρο στήσιμο με αταίριαστες γραμματοσειρές και έλλειψη visualisation. Θεματολογία αρκετά “βαριά” για καθημερινό φύλλο που φιλοδοξεί να γίνει mainstream, που φλέρταρε περισσότερο με την Αυγή και το Δρόμο της Αριστεράς, παρά με την Ελευθεροτυπία. Ωστόσο, η έκδοση έχει πολλά κι ενδιαφέροντα θέματα στο πολιτιστικό ένθετο και κάποια πρωτότυπα ελεύθερα θέματα.
Η εφημερίδα είναι ενδιαφέρουσα, έχει μεγάλα άρθρα γνώμης και ρεπορτάζ, πλούσιες φωτογραφίες, αλλά σίγουρα απέχει πολύ από ένα σύγχρονο φύλλο και σίγουρα πάρα πολύ από τη Libe.
Ας της δώσουμε λίγο χρόνο κι ας ευχηθούμε να βρει το κοινό της.
Εν τω μεταξύ η Εφημερίδα των Συντακτών έχει δείξει σημάδια βελτίωσης και ειδικά..
το Σαββατιάτικο φύλλο ήταν πολύ καλό.
Το γεγονός πάντως ότι στην Ελλάδα της κρίσης γεννιούνται εφημερίδες και περιοδικά ίσως είναι κι ελπιδοφόρο. Αν είχαν συμπεριλάβει και το διαδίκτυο στο business plan τους…
Δείτε και το τρέιλερ ενός ντοκιμαντέρ που ετοιμάζει η ομάδα του themonitor.gr για την έκδοση της Eφημερίδας των Συντακτών:




- από το mediablog