ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012

Μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2014 ο Αντώνης Σκυλλάκος επικεφαλής στο ΑΠΕ


Τελικά το ΑΠΕ- ΜΠΕ έχει νέο πρόεδρο-γενικό διευθυντή! Με απόφαση (ΦΕΚ 513/5.11.2012) του υπουργού Οικονομικών Ιωάννη Στουρνάρα και του υφυπουργού ΜΜΕ Σίμου Κεδίκογλου, διορίστηκε πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου – γενικός διευθυντής του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο δημοσιογράφος ο Αντώνης Σκυλλάκος.
Την περασμένη Παρασκευή ο Σκυλλάκος επισκέφτηκε τα γραφεία του Πρακτορείου στην Αθήνα και ξεναγήθηκε σε αυτά μαζί με τον επίσης νεοδιορισθέντα στο διοικητικό συμβούλιο Κωνσταντίνο Μπαρκούρα (ήταν παλιά στον ΟΠΑΠ). Η θητεία του Αντώνη Σκυλλάκου στο ΑΠΕ λήγει στις 03−09−2014.
Η απόφαση συγκεκριμένα αναφέρει:«1. Παύουμε τον Ηλία Μάτσικα του Κωνσταντίνου από τη θέση του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου – Γενικού Διευθυντή του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων Α.Ε. αζημίως για το Δημόσιο και για το Α.Π.Ε. – Μ.Π.Ε. Α.Ε., σύμφωνα με το άρθρο 3 παρ. 4 του Ν. 3429/2005, και..
ορίζουμε στη θέση του τον Αντώνιο Σκυλλάκο του Θεοδώρου ως Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου – Γενικό Διευθυντή για το υπόλοιπο της θητείας του.

2. Παύουμε το μέλος του Δ.Σ. του Α.Π.Ε. − Μ.Π.Ε. Α.Ε., Μαρίνα Ζακυνθινάκη του Σπυρίδωνα, αζημίως για το Δημόσιο και για το Α.Π.Ε. – Μ.Π.Ε. Α.Ε., σύμφωνα με το άρθρο 3 παρ. 4 του Ν. 3429/2005, και ορίζουμε στη θέση της τον Κωνσταντίνο Μπαρκούρα του Ευαγγέλου ως μέλος του Δ.Σ. για το υπόλοιπο της θητείας της.

3. Η νέα σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας «Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων Α.Ε.» διαμορφώνεται ως εξής:
α) Αντώνιος Σκυλλάκος του Θεοδώρου, δημοσιογράφος, ως Πρόεδρος − Γενικός Διευθυντής,
β) Δημήτριος Κουμπιάς του Γεωργίου, Γενικός Γραμματέας της ΠΟΕΣΥ, ως μέλος, με αναπληρωτή τον Δημήτριο Δραγώγια του Εμμανουήλ, Α΄ Αντιπρόεδρο της ΠΟΕΣΥ,
γ) Δημήτριος Ρίζος του Χρήστου, εκπρόσωπος της ΕΙΗΕΑ, ως μέλος, με αναπληρωτή τον Νικόλαο Λάγιο του Γεωργίου
δ) Μιχαήλ Ψύλος του Δημητρίου, εκπρόσωπος των εργαζομένων στο ΑΠΕ−ΜΠΕ ΑΕ, ως μέλος, με αναπληρωτή τον Χρήστο Μάτη του Κωνσταντίνου,
ε) Αντώνιος Σκαμνάκης του Κυριάκου, εκπρόσωπος του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ως μέλος, με αναπληρωτή τον Χρήστο Φραγκονικολόπουλο του Ανδρέα,
στ) Κωνσταντίνος Μπαρκούρας του Ευαγγέλου, ως μέλος, με αναπληρώτρια την Αναστασία Λαμπρία του Παναγιώτη, δημοσιογράφο,
ζ) Τραϊανός Χατζηδημητρίου του Γεωργίου δημοσιογράφος, ως μέλος, με αναπληρώτρια την Ειρήνη Ακριτίδου του Κωνσταντίνου, δημοσιογράφο.

4. Η θητεία των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου λήγει στις 03−03−2015, με εξαίρεση τη θητεία του Προέδρου – Γενικού Διευθυντή, η οποία λήγει στις 03−09−2014.

Υ.Γ: Ως φαίνεται λύθηκε και το πρόβλημα με το ενημερωτικό σάιτ newpost.gr από την «ταυτότητα» του οποίου απουσιάζει πλέον το όνομα του Αντώνη Σκυλλάκου που ήταν συνιδιοκτήτης - συνδιαχειριστής-συνεταίρος με τον Τακη Χατζή.