ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

Το σχέδιο επανέκδοσης της Ελευθεροτυπίας και ο ρόλος του δικηγόρου Χάρη Οικονομόπουλου


Γνωστός δικηγόρος σε ρόλο-κλειδί για την επανέκδοση της Ελευθεροτυπίας. Αυτό έγραφαν οι zoornalistas την περασμένη Δευτέρα, αναφέροντας ότι ο συγκεκριμένος έχει τεθεί επικεφαλής στο εγχείρημα της Μάνιας Τεγοπούλου και της όλης προσπάθειας για την επανέκδοση της ιστορικής εφημερίδας.
Ο 46χρονος νομικός, γράφαμε, εκτός των άλλων-μέσω της δικηγορικής εταιρείας του- συμβουλεύει διάφορες εταιρείες και θεσμικούς πελάτες στα πλαίσια διενέργειας επενδύσεων στην Ελλάδα και την Νοτιοανατολική Ευρώπη.
Ο ρόλος του δικηγόρου, που δεν είναι άλλος από τον κ. Χάρη Οικονομόπουλο (ήταν συνήγορος του Βαξεβάνη στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, έχει σχέση με το Ελληνοβρετανικό Εμπορικό Επιμελητήριο ενώ έχει ασχοληθεί και με τα δοικητικά της ΑΕΚ), έρχεται τώρα στο προσκήνιο μετά και την ενημέρωση που έγινε στους εργαζόμενους το μεσημέρι της Τρίτης στο κτίριο της Μίνωος για το σχέδιο επανέκδοσης της Ελευθεροτυπίας.
Σύμφωνα με το σχέδιο η «Ελευθεροτυπία» θα επανεκδοθεί με «ανάθεση έργου» από την Χ.Κ.Τεγόπουλος σε άλλη εταιρεία, ιδιοκτησίας του 46χρονου δικηγόρου Χάρη Οικονομόπουλου, η οποία (εταιρεία) δεν κατονομάζεται. Το σχέδιο.., όπως γράφει και το μπλογκ της Ανασυγκρότησης, περιλαμβάνει την έκδοση, αρχικά για τέσσερις μήνες συν άλλους τρεις στη συνέχεια (ως option), με τη συμμετοχή περίπου 250 πρώην εργαζομένων – με συλλογικές συμβάσεις επιπέδου του 2009 - οι οποίοι δεν θα απεμπολούν τις διεκδικήσεις τους για αποζημιώσεις και δεδουλευμένα.
Το σχέδιο επανέκδοσης θα χρηματοδοτηθεί από τις εισπράξεις επί των πωλήσεων και τη διαφήμιση, ενώ στην περίπτωση κερδών, αυτά θα μεταφερθούν στη ΧΚ Τεγόπουλος για αποπληρωμή αποζημιώσεων και δεδουλευμένων. Πολύ πιθανή θεωρείται στην περίπτωση αυτή η κατάθεση ψήφου εμπιστοσύνης από την πλευρά των τραπεζών.
Θεωρείται βέβαιο ότι πρώην εργαζόμενοι της «Ελευθεροτυπίας» - όχι απαραίτητα όσων απασχολούνται στην «Εφημερίδα των συντακτών» ή στις «6 Ημέρες», θα κινηθούν νομικά εναντίον της έκδοσης, τουλάχιστον έως ότου εξοφληθούν δεδουλευμένα και αποζημιώσεις.