ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη, 13 Νοεμβρίου 2012

«Δεν πάει άλλο» βροντοφωνάζουν 500 εκατομμύρια ΕυρωπαίοιΓενικός ξεσηκωμός στην Ευρώπη κατά των πειραμάτων λιτότητας που ξεκίνησαν από την Ελλάδα και επεκτείνονται...

Τρία χρόνια μετά την έναρξη εφαρμογής των προγραμμάτων αυστηρής λιτότητας στην ΕΕ με αφετηρία την Ελλάδα και την υπαγωγή της χώρας μας στο πρώτο Μνημόνιο της τρόικας, οι εργαζόμενοι σε όλες τις χώρες της Ευρώπης αντιδρούν με κοινό αίτημα να σταματήσει η δημοσιονομική μέγγενη.
Από την Ιβηρική Χερσόνησο μέχρι τη Βαλτική, τα συνδικάτα κινητοποιούνται αύριο, 14 Νοεμβρίου, ημέρα γενιικής απεργίας στην Ευρώπη, όπως έχει χαρακτηριστεί, ώστε να σπάσει ο φάυλος κύκλος τηςλιτότητας που οδηγεί στην ύφεση και απογειωνει την ανεργία.
Οι κινητοποιήσεις, η χαρτογράφησή τους και η ανθρωπογεωγραφία τους..στο ρεπορτάζ των Κώστα Ζαφειρόπουλου και Γιάννη Μπασκάκη, στην Εφημερίδα των Συντακτών.
Οι επικεφαλής των μεγαλύτερων συνδικάτων της Ευρώπης μιλούν για τα πειράματα λιτότητας και την πρώτη πανευρωπαϊκή κινητοποίηση σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.