ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 4 Ιουνίου 2011

Οι «βιολογικοί» σύμβουλοι και η απαξίωση του ραδιοσταθμού Flash


«O Flash δεν είναι ένας απλός ραδιοσταθμός. Εχει μεγάλη ιστορία. Eίναι από μόνος του ιστορία. Δεν μπορεί και δεν πρέπει να κλείσει!..». Αυτό έλεγαν στους διαδρόμους οι εργαζόμενοι που βλέπουν τον σταθμό να απαξιώνεται συνεχώς μετά τις τελευταίες απολύσεις, τις εκβιαστικές πιέσεις για περικοπές και τις απειλές των αφεντικών για λουκέτο.
Μετά την παραίτηση του «βιολογικού» διευθυντή Νίκου Παναγιωτόπουλου και τις απολύσεις των τριών τεχνικών, η διοίκηση της εταιρείας δια στόματος της εξίσου «βιολογικής» Αρετής Σιδηροκαστρίτου, ανακοίνωσε και την απόλυση του -εδώ τον βρήκαμε- διευθυντή ενημέρωσης Γιώργου Σταματόπουλου κρίνοντας προφανώς πως δεν τον χρειάζονται άλλο!
Η ανησυχία των εργαζομένων εντείνεται και πολλοί είναι οι μάντες μεγαλύτερων κακών, ενώ κάποιοι μιλάνε για σχέδιο της διοίκησης που προβλέπει την απόλυση όλων των δημοσιογράφων και τη μετατροπή του πάλαι ποτέ και κατ΄ εξοχήν ενημερωτικού ραδιοσταθμού σε οτιδήποτε άλλο εκτός από το τελευταίο.
Την ίδια ώρα ο εργοδότης συνεχίζει τις έμμεσες αλλά και τις ευθείες απειλές ότι αν οι εργαζόμενοι δεν δεχτούν δραστικές περικοπές μισθών αλλά και τις «απαραίτητες» απολύσεις, τότε ο ραδιοσταθμός θα κλείσει.
Σε δύσκολη θέση λέγεται ότι βρίσκεται το μέλος του Δ.Σ. της εταιρείας ΝΕΠ ΑΕ και σύμβουλος του Πέτρου Κυριακίδη, Αρετή Σιδηροκαστρίτου καθώς είναι..αναγκασμένη να προχωρήσει σε απολύσεις συναδέλφων της. Το ίδιο συμβαίνει και με τον Θανάση Λάλα που δεν κρύβει την στενοχώρια του για όλα αυτά που συμβαίνουν ενώ τάσεται αναφανδόν (όπως πάντα) στο πλευρό των εργαζόμενων.
Γεγονός είναι ότι ο σταθμός «μπαίνει μέσα» πολλές χιλιάδες ευρώ κάθε μήνα. Σε αυτό φυσικά δεν φταίνε ούτε η κακή διαχείριση από τους αρμόδιους ούτε η σπατάλη ούτε και οι υπέρογκες αμοιβές που δόθηκαν σε κάποιους (αρκετούς) για να ανέβει η ακροαματικότητα του σταθμού. Ποιός φταίει; Μα φυσικά η οικονομική κρίση και η τρόικα! Κι ας έφυγαν πριν από τρία χρόνια δεκάδες εργαζόμενοι από το σταθμό για να «ελαφρύνουν» το μισθολόγιο του ραδιοσταθμού.

Υ.Γ.: Ο Γιώργος Σταματόπουλος είχε αναλάβει διευθυντικά καθήκοντα στον Flash μετά την αποχώρηση της Μαριάννας Πυργιώτη και το όνομά του καλώς ή κακώς έχει συνδεθεί με την «εκκαθάριση» το 2008 όταν αποχώρησαν (με εθελουσία) ή απολύθηκαν 50 εργαζόμενοι από τον ραδιοσταθμό. Εργαζόταν περισσότερα από 18 χρόνια στον ραδιοσταθμό ενώ έκανε και πρωινή εκπομπή με τον Γιώργο Κύρτσο.