ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

Στο πλευρό των τεχνικών του Flash 96 όλοι οι εργαζόμενοι στο χώρο των ΜΜΕ

ΑΠΕΙΛΕΙ ΜΕ ΛΟΥΚΕΤΟ Ο ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ

Απέναντί του έχει πλέον όλους τους εργαζόμενους στο χώρο των media o ιδιοκτήτης του ραδιοσταθμού Flash μετά τις απολύσεις των τριών τεχνικών και την παραίτηση του γενικού διευθυντή Ν. Παναγιωτόπουλου. Ο Πέτρος Κυριακίδης απολύει και ταυτόχρονα κλιμακώνει τις πιέσεις προς τους εργαζόμενους για περικοπές στον Flash με το εκβιαστικό δίλλημμα: «Αν δεν δεχθείτε μειώσεις μισθών, σε τρεις μήνες βάζω λουκέτο στον σταθμό»!..
Η Συντονιστική Επιτροπή των Συνεργαζομένων Ενώσεων στον χώρο των ΜΜΕ με αφορμή την αναγγελία απόλυσης τριών ηχοληπτών από το ραδιοσταθμό FLASH 96 και την 48ωρη απεργία των τεχνικών, που βρίσκεται σε εξέλιξη στον εν λόγω ραδιοσταθμό, εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή της και δηλώνει την απόλυτη στήριξή της στις αγωνιστικές δράσεις που εξαγγέλθηκαν για την ανάκληση των απολύσεων.
Οι εργαζόμενοι συντάκτες, τεχνικοί και διοικητικό προσωπικό, επαναλαμβάνoυν την πάγια απόφασή τους να αντιδράσουν σε μεθοδεύσεις που έχουν στόχο να καταργηθούν θεμελιώδη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
Η Συντονιστική Επιτροπή αφού αναφέρει ότι πρόκειται για αναίτιες και απρόκλητες απολύσεις εργαζομένων, που πρέπει να αντιμετωπιστούν συλλογικά καλεί τον ιδιοκτήτη του σταθμού Flash να σταματήσει σχεδιασμούς για περικοπές και προσχήματα γενικότερης σωτηρίας και να αναστείλει όσες απολύσεις έχουν ήδη ανακοινωθεί. Τα ίδια επιχειρήματα είχαν ακουστεί πριν το κλείσιμο των περιοδικών και.. της εφημερίδας του.

Y.Γ.: Με ποιά ιδιότητα στη συνάντηση ΕΤΕΡ-εργοδοσίας συμμετείχαν και κάποιοι του σταθμού μαζί με την εργοδοτική πλευρά;