ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

Νέος πόλεμος κυβέρνησης - ΣΥΡΙΖΑ για τον προπηλακισμό Πεταλωτή

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος φυγαδεύτηκε από την πίσω πόρτα στο ΚΑΠΗ Αργυρούπολης και αποφεύχθηκαν τα χειρότερα!

-από το opinionpost.gr

Νέος «πόλεμος» ανακοινώσεων, σε υψηλούς τόνους, ξέσπασε ανάμεσα στην κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ, μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν το βράδυ της Τετάρτης εις βάρος του Γιώργου Πεταλωτή, σε εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ στην Αργυρούπολη. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προστέθηκε έτσι στη μακρά λίστα των πολιτικών προσώπων -ειδικά κυβερνητικών στελεχών- που έχουν δεχτεί επιθέσεις από πολίτες το τελευταίο διάστημα.
Ο κ. Πεταλωτής δέχτηκε επίθεση με αυγά, γιαούρτια και πέτρες κατά τη διάρκεια επίσκεψής του σε εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ στο ΚΑΠΗ της Αργυρούπολης. Μόλις ο κ. Πεταλωτής έφτασε στο χώρο με το αυτοκίνητό του, ομάδα περίπου 50 ατόμων του επιτέθηκε, πετώντας του γιαούρτια και αυγά.
Σύμφωνα με πληροφορίες, μέλη του ΠΑΣΟΚ προστάτευσαν τον κ. Πεταλωτή, ενώ αμέσως έφτασαν στο χώρο ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Ο κ. Πεταλωτής δεν τραυματίστηκε και εισήλθε στο κτίριο, όπου εκφώνησε την προγραμματισμένη ομιλία του κατά την οποία δέχτηκε και «επίθεση» με.. λέιζερ,.
Έμεινε, ωστόσο, εγκλωβισμένος στο κτίριο για αρκετή ώρα, αφού περισσότερα από 700 άτομα συγκεντρώθηκαν έξω από το ΚΑΠΗ, φωνάζοντας υβριστικά συνθήματα κατά της κυβέρνησης και του ίδιου του κ. Πεταλωτή. Τελικά, ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ κατάφεραν να φυγαδεύσουν από την πίσω πόρτα τον κυβερνητικό εκπρόσωπο.
«Δεν θα μας φοβίσουν μερικές δεκάδες τραμπούκοι, υποτίθεται δημοκρατικοί που, προσπάθησαν να σταματήσουν αυτήν την εκδήλωση» δήλωσε ο κ. Πεταλωτής κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ενώ έκανε λόγο για «εγκάθετους του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι προσπαθούν να μας κάνουν να ξεχάσουμε τι σημαίνει δημοκρατία».

Ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ κατά του ΣΥΡΙΖΑ

Από το γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: «Το ΠΑΣΟΚ καταδικάζει με απόλυτο και κατηγορηματικό τρόπο τα σημερινά επεισόδια σε βάρος του κυβερνητικού εκπροσώπου, Γιώργου Πεταλωτή, στην Αργυρούπολη, με πρωταγωνιστές για ακόμη μια φορά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ».
»Είναι καταδικαστέα η απειλή βίας και οι προπηλακισμοί, ειδικά όταν γίνονται με στόχο να ακυρώσουν προγραμματισμένη εκδήλωση πολιτικού κόμματος. Είναι, επίσης, απαράδεκτη η προσπάθεια ορισμένων να χειραγωγήσουν και να αξιοποιήσουν για δικά τους μικροκομματικά οφέλη τις ειρηνικές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας των πολιτών. Καλούμε τα πολιτικά κόμματα να πάρουν ξεκάθαρη θέση για τα σημερινά επεισόδια, τα οποία στρέφονται σε βάρος του δημοκρατικού διαλόγου και της ίδιας της Δημοκρατίας».
»Όλοι οι δημοκράτες πολίτες οφείλουμε να υπερασπιστούμε τη Δημοκρατία, τους θεσμούς και την ελεύθερη έκφραση κάθε πολίτη, κεκτημένα για τα οποία αγωνίστηκαν γενιές Ελλήνων».

Απάντηση της Κουμουνδούρου

«Το να επιτίθεται εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ ο εγκάθετος της Τρόικας κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν αποτελεί είδηση» αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή του ο Συνασπισμός. «Στον κ. Πεταλωτή αφιερώνουμε τη φράση βουλευτή της παράταξής του: Toυς πρίγκιπες της κυβέρνησης, τους φτύνει ο κόσμος και αυτοί νομίζουν ότι βρέχει».