ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

iPad 2 δια χειρός Steve Jobs

Με την επιστροφή του Steve Jobs στο προσκήνιο, ο οποίος καταχειροκροτήθηκε από το κοινό, συνδύασε η Αpple την παρουσίαση τoυ iPad 2. Όπως δήλωσε και ο ίδιος στην τελετή που έγινε χθες στο Σαν Φρανσίσκο, δεν θα μπορούσε να απουσιάζει, παρά την απομάκρυνση του από τα φώτα της δημοσιότητας για ιατρικούς λόγους.
Το πολυπόθητο γκάτζετ, από ότι φαίνεται έχει περισσότερες βελτιώσεις παρά καινούρια χαρακτηριστικά. Πιο συγκεκριμένα, το νέο μοντέλο έχει διαφορές στο σχεδιασμό, είναι ελαφρύτερο, λεπτότερο και ταχύτερο συγκριτικά με τον προκάτοχό του.
Το πάχος του είναι μόλις 8,8 χιλιοστά ενώ το βάρος του δεν ξεπερνά τα 600 γραμμάρια. Είναι δηλαδή 200 γραμμάρια ελαφρύτερο από το προηγούμενο μοντέλο. Διαθέτει δύο κάμερες, μια στο μπροστινό μέρος και μια στο πίσω, έχει γυροσκόπιο, εννέα φορές ταχύτερα γραφικά και επεξεργαστή διπλού πυρήνα.
Στα ξεχωριστά αξεσουάρ που συνοδεύουν το iPad2 συμπεριλαμβάνεται μια πρωτοποριακή θήκη - κάλυμμα όπου όταν ανοίγει, το iPad 2 «ξυπνάει» αυτόματα και μόλις κλείσει αντίστοιχα αδρανοποιείται. Η θήκη θα διατίθεται σε πέντε χρώματα. Λειτουργεί με μαγνήτες , ενώ ταυτόχρονα κάνει και δουλειά αυτόματου...καθαριστή οθόνης!
Ο Jobs δήλωσε ότι η Apple έχει πληρώσει πάνω από 2 δισ. δολάρια για την κατασκευή του, σπεύδοντας να προβλέψει ότι «φέτος θα είναι η χρονιά του iPad 2».
Το νέο iPad θα κυκλοφορήσει στις 11 Μαρτίου στην Αμερική ενώ στην Ελλάδα θα είναι διαθέσιμο στις 25 Μαρτίου. Η τιμή του αναμένεται να μην ξεπερνά αυτή του προηγούμενου μοντέλου.
-από enet.gr