ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή, 4 Μαρτίου 2011

Μπερδεύτηκαν με τους Μητσοτάκηδες...

Το απόγευμα της Πέμπτης, το δημοφιλές ιστολόγιο fimotro ανέβασε την είδηση ότι στην κηδεία του αστυνομικού Ευαγγελινέλη στον Αγιο Βασίλειο Περιστερίου αποδοκιμάστηκε έντονα ο βουλευτής της ΝΔ κ. Κυριάκος Μητσοτάκης.

Λίγη ώρα αργότερα, το protothema.gr αποκάλυψε ότι αυτός που άκουσε τα εξ αμάξης ήταν ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ κ. Κωνσταντίνος Μητσοτάκης και όχι ο γιος του Κυριάκος… Μάλιστα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ιστοσελίδας του Πρώτου Θέματος, οι συγγενείς του νεκρού αστυνομικού και οι εξοργισμένοι πολίτες εκδίωξαν κακήν κακώς τον επίτιμο πρόεδρο της ΝΔ από την εκκλησία.
(Αναλυτικά το ρεπορτάζ στο Πρώτο Θέμα : http://www.protothema.gr/politics/article/?aid=109368)
Μετά την αποκάλυψη από το protothema, το fimotro επιχείρησε να διορθώσει το λάθος με έναν μάλλον άγαρμπο τρόπο. Και αντί απλώς να παραδεχτεί ότι μπέρδεψε τον γιο με τον πατέρα απέδωσε την λαθροχειρία στο… δαίμoνα του τυπογραφείου.
Και για να καλύψει το λάθος του, το fimotro άλλαξε τις ώρες της ανάρτησης ώστε εκ των υστέρων να φαίνεται σαν το κείμενο της πρώτης ανάρτησης να διορθώθηκε μέσα σε δύο λεπτά. Κυρίως όμως, το fimotro, για να καλύψει το πρώτο λάθος άλλαξε και το κείμενο της πρώτης ανάρτησης αλλάζοντας το όνομα του Κυριάκου Μητσοτάκη με το.... όνομα του πατέρα του Κωνσταντίνου.

Κάτι τέτοια συμβαίνουν και βρίσκουν τα mainstream media και τα μεγάλα εκδοτικά συγκροτήματα να μιλάνε για λαθροχειρίες από ορισμένα blogs, για διαστρέβλωση και παραποίηση των ειδήσεων που πλήττει την αξιοπιστία των bloggers συνολικά.
Τι θα μπορούσε να κάνει το fimotro; Μετά την αποκάλυψη από το protothema και αφού διαπίστωσε ότι μπέρδεψε τον γιο με τον πατέρα (ή ότι είχε λάθος πληροφορία) θα μπορούσε απλώς να παραδεχτεί το λάθος και όχι να προσπαθεί να το καλύψει με ψέματα… άλλωστε δεν κάνει πια και τόσο κακό να αναγνωρίζεις ότι την είδηση που νόμιζες ότι είχες την έβγαλε κάποιος άλλος… Θα θέλαμε ειλικρινώς να πούμε μπράβο στο blog fimotro που παραδέχθηκε το λάθος του, όμως τα πήγαινε έλα και οι κουτοπονηριές μάς αναγκάζουν να αποκαλύψουμε τι ακριβώς συνέβη…