ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010

Γενικές συνελεύσεις ΤΩΡΑ, παντού και από όλους στα MME


Ερχεται 3ο κύμα ομαδικών απολύσεων στον Τύπο. Να γίνουν ΤΩΡΑ γενικές συνελεύσεις όλων των εργαζομένων, όλων των κλάδων σε κάθε εφημερίδα, σε κάθε ηλεκτρονικό ΜΜΕ.
Δεν υπάρχει εργαζόμενος, ιδίως στις εφημερίδες, που να πιστεύει ότι το κύμα των ομαδικών απολύσεων που ξεκίνησε πριν μερικές βδομάδες σε ΔΟΛ, ΠΗΓΑΣΟ και “Ελευθεροτυπία”, έχει περάσει. Ολες και όλοι, δημοσιογράφοι, διοικητικοί και τεχνικοί νιώθουν όλο και πιο κοντά τους την απειλή της απόλυσης.

Στο τέλος του Οκτώβρη -και με δεδομένη τη …χαλάρωση που προσφέρει η αργία της 28ης- οι επιχειρήσεις του Τύπου θα πετάξουν στην ανεργία κι άλλους συναδέλφους. Ηδη συντάσσονται οι λίστες των “προγραφών” ανά τμήμα και κλάδο.

Είναι καθήκον των Ενώσεων και των εκπροσώπων των εργαζομένων στα επί μέρους ΜΜΕ να προγραμματίσουν τώρα γενικές συνελεύσεις όλων των εργαζομένων, όλων των ειδικοτήτων στις εφημερίδες, στα ραδιόφωνα και στα κανάλια. Αν δεν... ληφθούν τώρα αποφάσεις συλλογικής αντίστασης στο επερχόμενο νέο κύμα απολύσεων, μετά θα είναι αργά για όλους.

από syspeirosi