ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010

Καζάνι που βράζει η Ελευθεροτυπία - Απεργία αν δεν ανακληθούν οι απολύσεις


Σε φορτισμένο κλιμα πραγματοποιήθηκε η συνέλευση των εργαζόμενων της "Ελευθεροτυπίας" - λογω καιτης παρουσίας της συζύγου του δημοσιογράφου Γιώργου Παπαγεωργίου που αντιμετώπισε πρόβλημα υγείας μετά την ανακοίνωση της απόλυσής του.
Απο την πλευρά της εργοδοσίας έγινε προσπάθεια να κατευναστεί κάπως η γενικευμένη αγανάκτιση με την διαβεβαίωση πρός τον εκπρόσωπο των συντακτών Πάνο Σώκο οτι δεν πρόκειται να γίνει καμία άλλη απόλυση σε οποιοδήποτε τμήμα της Χ.Κ.Τεγόπουλος. Η συνέλευση ενέκρινε με μεγάλη πλειοψηφία ψήφισμα (παρατίθεται πιό κάτω)ενώ αποφάσισε και τη συγκρότηση διευρυμένης εργασιακής επιτροπής τα μέλη της οποίας (επιπλέον των τριών εκλεγμενων Σωματειακών εκπροσώπων) θα εκλεγούν την ερχόμενη Δευτέρα.

ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ

Οι εργαζόμενοι στην Χ.Κ Τεγόπουλος που κάναμε συνέλευση την Τετάρτη στις 13 Οκτωβρίου 2010 με αφορμή τις απολύσεις, εγκρίναμε ψήφισμα με το οποίο:
-Ζητάμε την ανάκληση της απόλυσης του Γ.Χ Παπαγεωργίου. Αν δεν ανακληθεί, καλούμε τα σωματεία του κλάδου, να αντιδράσουν με απεργία.
-Ζητάμε την ανάκληση των υπόλοιπων 38 απολύσεων από το.... πιεστήριο και την φωτοεκδοτική, που είχαν γίνει τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο. Αν δεν ανακληθούν καλούμε τα σωματεία του κλάδου, να αντιδράσουν με απεργιακή κινητοποίηση.
-Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους απολυμένους εργαζόμενους στον ΔΟΛ, ΠΗΓΑΣΟ και στα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ.
-Καλούμε τα σωματεία του κλάδου να ενεργοποιήσουν τα απεργιακά τους ταμεία με στόχο την άμεση οικονομική στήριξη των απεργών του ΔΟΛ και των απολυμένων όλου του κλάδου. Παράλληλα καλούμε τους συναδέλφους εργαζόμενους, να εκδηλώσουν εμπράκτως την αλληλεγγύη τους και να στηρίξουν τον αγώνα.
-Πιστεύουμε ότι ο αγώνας όλων των εργαζομένων στα ΜΜΕ (δημοσιογράφων, τεχνικών, διοικητικών) είναι κοινός αγώνα, πρέπει να δοθεί με ενότητα και με την συμμετοχή όλων.

αναδημοσίευση από maxomenidimosiografia