ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

Σύμβουλος του Σαμαρά ο Χαρβαλιάς ο «τουρκοφάγος»



Τελικά αξιοποιείται στη Νέα Δημοκρατία ο πρώην διευθυντής του Εθνους Γιώργος Χαρβαλιάς που τα είχε βροντήξει τον περασμένο Ιούνιο αντιδρώντας στις περικοπές και στις απολύσεις που πρότεινε η εργοδοσία στον Πήγασο. Ο Χαρβαλιάς είναι προσωπική επιλογή του Αντώνη Σαμαρά και οι δύο άνδρες συνδέονται από παλιά με στενή φιλία.
Οπως γράφει ο Σπύρος Γκουτζάνης στο protothema.gr , ο Χαρβαλιάς αναλαμβάνει χρέη συμβούλου του Σαμαρά σε θέματα επικοινωνίας και χάραξης στρατηγικής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Θυμίζουμε ότι ο Χαρβαλιάς ήταν ο μοναδικός από τους διευθυντές εφημερίδων που αντέδρασε όταν o Ταγίπ Ερντογάν, κατά την προ μηνών επίσκεψή του στην Αθήνα και στη διάρκεια γεύματος, υποστήριξε ότι «τα ελληνικά ΜΜΕ λειτουργούν σαν Γραφεία Τύπου του ελληνικού Πενταγώνου και εκδίδουν πολεμικά ανακοινωθέντα τορπιλιζοντας την κατάσταση στο Αιγαίο».
Τότε όλοι είχαν αποθεώσει τον Χαρβαλιά που είχε απαντήσει στον.... Ερντογάν: "Είναι προφανές πως έχουμε διαφορετική αντίληψη για τη λειτουργία των ΜΜΕ και του Τύπου στις ευνομούμενες δημοκρατίες... Στην Ελλάδα η τελευταία εξωθεσμική παρέμβαση του Στρατού έγινε το 1967. Εσείς ελέγχετε τους στρατηγούς σας;".

Λέτε το επεισόδιο με τον Ερντογάν να μέτρησε - πέρα από την προσωπική φιλία - στην απόφαση του Σαμαρά να πάρει ως σύμβουλό του τον Χαρβαλιά τον «τουρκοφάγο»;