ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2010

Δημ. Αβραμόπουλος: Μόνον οι τυφλοί δεν έβλεπαν ότι έρχεται η κρίση

Αναντίστοιχος με
την γραμμή Παναγιωτόπουλου


Σε αναντιστοιχία με την επίσημη γραμμή της Ρηγίλλης, σχετικά με το αν ο Αντώνης Σαμαράς γνώριζε από πέρυσι την άνοιξη το πραγματικό ύψος του ελλείμματος, είναι όσα αναφέρει ο Δημήτρης Αβραμόπουλος σε συνέντευξή του στο «Πρώτο Θέμα», σχετικά με τις επιστολές που είχε στείλει στον Κώστα Καραμανλή για την επερχόμενη κρίση.
Ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Πάνος Παναγιωτόπουλος, έχει δηλώσει στις 6 Οκτωβρίου ότι ο νυν αρχηγός του κόμματος μιλούσε το Μάιο του 2009 για έλλειμμα 4,4%, επειδή ήταν υπουργός Πολιτισμού, δεν μετείχε στην κυβερνητική επιτροπή και δεν είχε πρόσβαση στα οικονομικά στοιχεία.

"Ως μέλος της κυβέρνησης και παρά το γεγονός ότι δεν μετείχα στην κυβερνητική επιτροπή, έκρινα ότι έπρεπε να κάνω τις επισημάνσεις μου και να προειδοποιήσω για τη δική μου πρόβλέψη, που δυστυχώς επιβεβαιώθηκε", αναφέρει στη συνέντευξη του στο «Πρώτο Θέμα» ο Δημήτρης Αβραμόπουλος που τονίζει: "Θα έπρεπε να είναι κανείς τυφλός για να μη βλέπει που πάνε τα πράγματα"...

Ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επαναλαμβάνει ότι όλες οι ενδείξεις του 2008 προανήγγελαν την κρίση και δεν χρειαζόταν να ήταν κανείς οικονομολόγος για να το δει. Επιβεβαιώνει ότι δεν έλαβε απάντηση από τον τότε πρωθυπουργό. "Εγώ κατέθεσα τις απόψεις μου, όπως είχα υποχρέωση εξάλλου. Αυτό απορρέει και από το συνταγματικό χρέος ενός μέλους του υπουργικού συμβουλίου, ενός υπουργού", προσθέτει ο Αβραμόπουλος.

Όσον αφορά στα σενάρια επιστροφής Καραμανλή, σημειώνει ότι ο κώστας Καραμανλής είναι "ιστορικό πρόσωπο", που αποχώρησε οικειοθελώς από την αρχηγία με την εκλογική συντριβή, όπως αποκαλεί το αποτέλεσμα των περυσινών εκλογών. "Η Ν.Δ. και όλοι εμείς κοιτάμε πλέον μόνο μπροστά", σημειώνει.

από enet.gr