ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

Στο φως έπειτα από δύο μήνες οι εγκλωβισμένοι της ΧιλήςΣε πλήρη εξέλιξη η επιχείρηση απεγκλωβισμού των 33 μεταλλωρύχων σε ορυχείο της Χιλής που 69 ημέρες τώρα βρίσκονται «θαμμένοι» κάτω από την επιφάνεια της γης σε βάθος 622 μέτρων.
Μέχρι τις 11.30 ώρα Ελλάδας είχαν βγει στην επιφάνεια εξι μεταλλωρύχοι, μέσω της ειδικής κάψουλας που έχει σχεδιάσει το πολεμικό ναυτικό της Χιλής.
Τους απεγκλωβισμένους υποδέχονται με επευφημίες και μέσα σε κλίμα συγκίνησης μέλη των οικογενειών τους, κυβερνητικοί επίσημοι ενώ δεκάδες διεθνή τηλεοπτικά συνεργεία καλύπτουν την επιχείρηση διάσωσης. Ολοι οι μεταλλωρύχοι ερχόμενοι στην επιφάνεια φορούν ειδικά μαύρα γυαλιά σχεδιασμένα από τη NASA προκειμένου να... προστατέψουν τα μάτια τους έπειτα από την πολύμηνη παραμονή του στο σκοτάδι. Ταυτόχρονα ειδικοί επιστήμονες αναλαμβάνουν να στηρίξουν ψυχολογικά τους απεγκλωβισμένους μεταλλωρύχους και τις οικογένειές τους.