ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 2 Ιουλίου 2010

«ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ»: Συντριπτικό «Όχι» των δημοσιογράφων στις επιχειρούμενες περικοπές μισθών

- ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΚΔΟΤΡΙΑ ΤΗΣ «Μ» ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΕΣΗΕΜΘ
- ΣΤΟ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟ ΓΙΑ ΔΙΑΓΡΑΦΗ Ο ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ

Άμεσα και μέσα σε λιγότερο από ένα εικοσιτετράωρο οι εργαζόμενοι δημοσιογράφοι των εφημερίδων “Μακεδονία” και “Θεσσαλονίκη” αντέδρασαν, πραγματοποιώντας εργασιακή συνέλευση, την οποία ακολούθησε έκτακτη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΕΣΗΕΜΘ, όπου ομόθυμη ήταν η στάση να αποκρούσουμε τα σχέδια της εκδότριας Βίκυς Σουλοπούλου, η οποία έσπευσε πρώτη απ’ όλα τα μμε πανελλαδικά να εφαρμόσει τον νέο νόμο 3846/11.5.2010 περί “Εγγυήσεων για την εργασιακή ασφάλεια” (!) και να προβεί σε μείωση των ετήσιων αποδοχών των εργαζομένων κατά 8% (2% στους εργαζόμενους των Σπορ και του πιεστηρίου). Ποσό μάλιστα που θα παρακρατηθεί αναδρομικά και προκαταβολικά τους τρείς επόμενους μήνες ( Ιούλιο, Αύγουστο, Σεπτέμβριο) και ισοδυναμεί με το 40% του μισθού αυτούς τους μήνες.
Το πρωί στα γραφεία της ΕΣΗΕΜΘ και σε μια δίωρης... διάρκειας εργασιακή συνέλευση, πολλοί πήραν το λόγο και τοποθετήθηκαν σαφέστατα κατά των μεθοδεύσεων της εκδότριας να αφαιμάξει τις αποδοχές των εργαζομένων, επιδιώκοντας να μετακυλίσει σε μας τα δικά της λάθη διαχείρισης. Το ίδιο κλίμα επικράτησε και στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΕΣΗΕΜΘ που ακολούθησε αμέσως μετά. Έτσι, ομόφωνα αποφασίστηκε:

1.- Να μην γίνουν αποδεκτά καθ’ οιονδήποτε τρόπο τα σχεδιαζόμενα από την εκδότρια των “Μ” και “Θ” να περικόψει τους μισθούς των εργαζομένων, με παράλληλη μείωση των ωρών εργασίας και να προβεί σε ατομική διαπραγμάτευση.

2.- Να σταλεί επιστολή στην Σουλοπούλου
με την οποία της υπενθυμίζεται η καταστρατήγηση των ΣΣΕ και η παραβίαση της εργατικής νομοθεσίας, με την μη συμμόρφωση στην έγκαιρη καταβολή της μηνιαίας μισθοδοσίας και των διαφόρων επιδομάτων όπως άδειας, αναπλήρωσης κ.α.

3.- Να αποφασίσει την πραγματοποίηση 24ωρης απεργίας αμέσως μόλις επιχειρηθεί η περικοπή μισθών.

Τα μέλη του δσ Χρ. Χαλεπλίδου και Μπ. Μπίκας παρέπεμψαν τον διευθυντή των Σπορ του Βορρά Κ. Βασιλόπουλου στο πειθαρχικό συμβούλιο για διαγραφή, γιατί παραβίασε τρείς καταστατικές διατάξεις και δύο αρχές δεοντολογίας. Με τη συμπεριφορά και στάση του αντιστρατεύτηκε τους κοινούς σκοπούς των εργαζόμενων μελών της Ένωσης και τάχθηκε με το μέρος των εργοδοτών, καταφερόμενος κατά του προέδρου της ΕΣΗΕΜΘ μπροστά στην Σουλοπούλου γιατί η Ένωση απέστειλε εξώδικο με το οποίο γνωστοποιούσε ότι θα πραγματοποιηθεί απεργία αν δεν πληρωνόμασταν!
Μια απαράδεκτη συμπεριφορά του διευθυντή των Σπορ, ο οποίος σημειωτέον ήρθε στη σημερινή συνέλευση για να πεί (όπως και ο παρακαθήμενος του εργασιακός εκπρόσωπος Τσελεπίδης) ότι οι εργαζόμενοι των Σπορ του Βορρά αποφάσισαν να δεχθούν τη μείωση στις ετήσιες αποδοχές τους κατά 2%!, αλλά θα πράξουν ότι αποφασίσει η Ένωση. Οι πρώτοι σε ελληνικό ΜΜΕ που έσπευσαν να δώσουν διαπιστευτήρια και να αποδεχθούν… την κρεμάλα που τους ετοιμάζουν οι εργοδότες.

από asyntaxtostypos