ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 28 Ιουνίου 2010

Οι Αποκαλύψεις του Κολωνακίου και τα μυστήρια των free press


Ακρως ενδιαφέρουσες (όπως πάντα) ειδήσεις από τα μέσα & media μας αποκαλύπτει ο Χρήστος Ξανθάκης στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία. Σταχυολογούμε μερικές από αυτές:

ΠΕΜΠΤΗ ΠΡΩΪ στην πλατεία Κολωνακίου (δεν πάω μόνο Εξάρχεια, κύριε υπουργέ μου!), χαριτόβρυτη δεσποινίς μοίραζε το φύλλο των «Αποκαλύψεων» του περασμένου Σαββάτου. Ανευ αντιτίμου εννοείται και άνευ των ενθέτων.

ΣΤΟΝ ΜΑΓΙΚΟ κόσμο των free press και ο Παναγιώτης Μαυρίκος (βλέπε μεταξύ άλλων «Ακρόπολις», «Επικαιρότητα», «24 Ωρες») με το εβδομαδιαίο «Εν Αθήναις». Το πιο ενδιαφέρον εκ των περιεχομένων του; Εκεί ακριβώς που γράφει ότι πρόκειται για «το μεγαλύτερο σε τιράζ free press της Αθήνας». Και της οικουμένης ολόκληρης, του ευχόμαστε!

ΕΠΙ ΤΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ, μιας και γράφω για free press, μεταβιβάστηκε η δωρεάν ημερήσια εφημερίδα «Metro» από τη μαμά σουηδική εταιρεία στην «Voisins Limited» και αναρωτιούνται τώρα στο Καραϊσκάκη: Ποια κάνει νιάου-νιάου στα κεραμίδια; Η κίνηση θεωρείται ότι δεν θα μείνει χωρίς πολιτική απάντηση και ήδη προς την κατεύθυνση αυτή ακούγεται ότι δραστηριοποιείται πρώην διευθυντής εφημερίδας που προσφάτως αποχώρησε από τη θέση του.

ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ στο χώρο του.... ηλεκτρονικού και χειροπιαστού τζόγου είναι πιθανόν να φέρουν αλλαγές στη μετοχική σύνθεση της SportDay και του Sport FM. Αλλά αν γίνει κάτι τέτοιο, θα γίνει σε πραγματικές αξίες και όχι σε αξίες συγκυρίας.

ΤΑ ΝΕΑ από το «Εθνος» λένε ότι η παραίτηση του διευθυντή έκδοσης Γ. Ταμπάκη οφειλόταν κατά μεγάλο μέρος στη νέα πολιτική περικοπών που προωθείται εκ της ιδιοκτησίας. Το οποίο μας κάνει ότι όσοι ακολουθούν τις συμβάσεις και όσοι δεν λαμβάνουν άνω των 4.000 ευρώ μηνιαίως δεν κινδυνεύουν. Ανάμεσα στις 4.000 ευρώ και στις 5.000 ευρώ πέφτει μια ελαφρά μάχαιρα της τάξεως του 12% και από 5.000 ευρώ και άνω υπάρχει τσεκούρι από 15% έως 30%. Οι διαφορές ισχύουν ανά περίπτωση και εξετάζονται επί του προσωπικού.