ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 26 Μαΐου 2010

Mamma Mia! Ο Χάρι Πότερ!..



ΟΤΑΝ Η ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΝΤΑΜΟΥΧΑΡΗ ΣΤΟ ΧΟΓΚΟΥΑΡΤΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΗ

Αγριεύει η κόντρα και ο ανταγωνισμός των εφημερίδων της Κυριακής. Όλα σχεδόν τα έντυπα ρίχνουν στην αγορά τα δυνατά τους «χαρτιά» προσφέροντας τις πιο εμπορικές ταινίες της τελευταίας πενταετίας, ευελπιστώντας να ανεβάσουν τις κυκλοφορίες τους και να προσελκύσουν διαφήμιση. Το αποτέλεσμα είναι ο ανταγωνισμός αυτή την εβδομάδα στον κυριακάτικο τύπο να χτυπάει κόκκινο . Οι καιροί ωστόσο είναι περίεργοι και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει με σιγουριά την συμπεριφορά των αναγνωστών – καταναλωτών. Για παράδειγμα κάποιοι διακινδυνεύουν την πρόβλεψη πως ο Χάρι Πότερ του Ψυχάρη δεν θα αποδώσει τα αναμενόμενα, ενώ κάποιοι άλλοι ποντάρουν στο MAMMA MIA! των Αναστασιάδη – Καραμήτσου. Οι πιο ψύχραιμοι και σοβαροί σηκώνουν τους ώμους περιμένοντας το αποτέλεσμα της καραμπόλας καθώς δεν ξεχνούν ότι το - βραβευμένο με 8 Οσκαρ - Slumdog Milionaire του Θέματος απεδείχθη πολύ κατώτερο των κυκλοφοριακών προσδοκιών.
Ειρήσθω εν παρόδω σε χαμηλά επίπεδα κινήθηκαν και την Κυριακή που μας πέρασε οι κυκλοφορίες των εφημερίδων. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία των πρακτορείων για την πρώτη θέση διαγκωνίζονται το... Πρώτο Θέμα και το Βήμα με 135.000 φύλλα. Ακολουθεί η Καθημερινή με 115.000 φύλλα, η Ελευθεροτυπία με κυκλοφορία κοντά στα 100.000 φύλλα, η Real News και το Έθνος με 93.000 φύλλα. Η Veto πούλησε 30.000 φύλλα και ο Ελεύθερος Τύπος 24.000 φύλλα.