ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 27 Μαΐου 2010

Σε απεργία καλούν οι ομοπονδίες των εργαζομένων στα ΜΜΕ

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΡΧΟΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ

Σε απεργιακή κινητοποίηση την επόμενη εβδομάδα καλούν η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.ΣΥ.), η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Προσωπικού Επιχειρήσεων Ραδιοφωνίας-Τηλεόρασης ΠΟΣΠΕΡΤ και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Προσωπικού Τύπου και ΜΜΕ (ΠΟΕΠΤΥΜ). Συγκεκριμένα μετά τη συνάντησή τους στα γραφεία της Π.Ο.Ε.ΣΥ., οι πρόεδροι της ΠΟΕΣΥ της ΠΟΣΠΕΡΤ και της ΠΟΕΠΤΥΜ συμφώνησαν μεταξύ άλλων πως τα ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων στα ΜΜΕ είναι αδιαπραγμάτευτα, όπως και οι κατακτήσεις στην περίθαλψη και την επικούρηση. Επίσης, οι Πρόεδροι των Ομοσπονδιών συμφώνησαν και σε κοινό μέτωπο απέναντι στις εργοδοτικές οργανώσεις για διασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων και την υπογραφή αξιοπρεπών Συλλόγικών Συμβάσεων Εργασίας (Σ.Σ.Ε).
Σε αυτό το πλαίσιο αποφάσισαν να προτείνουν στις Ενώσεις μέλη τους τη διεξαγωγή απεργιακής κινητοποίησης την ερχόμενη εβδομάδα και πριν την κατάθεση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου.

Εκλογών συνέχεια στην ΕΣΗΕΑ

Συνεχίζεται και σήμερα μέχρι τη δύση του ήλιου, στον 1ο όροφο του Μεγάρου της ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20) η ψηφοφορία:
1ον) Για την εκλογή μελών Εφορευτικής Επιτροπής και μελών Δ.Σ. Μορφωτικού Ιδρύματος
2ον) Για την έγκριση πεπραγμένων, οικονομικού απολογισμού, προϋπολογισμού καθώς και για παροχή εξουσιοδότησης καταγγελίας συμβάσεων και κήρυξης απεργίας.