ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 24 Μαΐου 2010

Πατατόνε κι αναφτόνε



Μια πρόταση του Ανδρέα Ρουμελιώτη
για να βγούμε από την κρίση



Μια πρωτότυπη ιδέα ρίχνει στο τραπέζι ο δημοσιογράφος Ανδρέας Ρουμελιώτης για να πληρώσει η Ελλάδα το εξωτερικό χρέος της και να βγεί από την κρίση.
Ο δημοσιογράφος προτείνει κατ΄αρχάς στην κυβέρνηση να δώσει κλήρο στο λαό για να καλλιεργήσει τα προς το ζην (ζαρζαβατικά, φρούτα κλπ) ενώ το προχωράει και πιο πέρα λέγοντας ότι «επιβάλλεται να επιτραπεί η καλλιέργεια παραδοσιακής φούντας ΑΑΑ ποιότητας σε Καλαμάτα – Πύργο, Σέρρες, θεσσαλικό κάμπο και αλλαχού».
Όπως επισημαίνει ο Ρουμελιώτης, μέσα από τη στήλη του στην εφημερίδα Αποκαλύψεις, «για να ανθίσει το ευλογημένο φυτό χρειάζεται μόνο ήλιο, αέρα και νερό» ενώ υπολογίζει ότι «αν το κράτος καλλιεργήσει 100.000 στρέμματα χασίς θα έχει το χρόνο 300 δισ. ευρώ έσοδα το χρόνο με ελάχιστο κόστος και έτσι θα μπορέσει να πληρώσει το εξωτερικό χρέος»!
Ο Ρουμελιώτης συνεχίζει τον συλλογισμό του προτείνοντας κάτι ακόμη πιό ριζοσπαστικό: ...«Το ταχύτερο πρέπει να ιδρυθεί τμήμα χασισοκαλλιέργειας στη Γεωπονική Σχολή και στους άντρες των Σωμάτων Ασφαλείας υποτροφία να δοθεί για να σπουδάσουν τη χασισοπαραγωγή. Τους πληρώναμε τόσα χρόνια για να εμποδίζουν τη μοναδική αγροτική παραγωγή που μπορεί να βοηθήσει την Ελλάδα να ξεπληρώσει το χρέος της και να έχει πλεονάσματα. Τώρα οι ίδιοι άνθρωποι, με την κατάλληλη εκπαίδευση και επιμόρφωση μπορούν να γίνουν η ατμομηχανή της αγροτικής μας οικονομίας για να βγούμε από το τούνελ του ΔΝΤ».