«Βούκινο» έγινε ξανά εκτός συνόρων ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τη γερμανική Taz αυτή τη φορά να τον χαρακτηρίζει, εμμέσως πλην σαφώς, επικίνδυνο για τη Δημοκρατία στη χώρα μας.Με ένα εξαιρετικά αιχμηρό κείμενο που φέρε τον τίτλο «Η παρακμή της Δημοκρατίας στην Ελλάδα: Ο Μητσοτάκης υπονομεύει συστηματικά το Κράτος Δικαίου» η Taz κατηγορεί τον πρωθυπουργό για υπονόμευση των θεσμών και διακυβέρνηση με σιδηρά πυγμή.
Και το κείμενο είναι «εκρηκτικό» από την έναρξη, καθώς η εφημερίδα σημειώνει «Η πτώση της δικτατορίας των συνταγματαρχών στην Αθήνα το καλοκαίρι του 1974 άνοιξε τον δρόμο για την Τρίτη Ελληνική Δημοκρατία. Θεωρήθηκε η καλύτερη δημοκρατία που είχε γνωρίσει η χώρα και όντως ήταν. Μέχρι που ανέλαβε την εξουσία ο Κυριάκος Μητσοτάκης».
Οι σκελετοί στη ντουλάπα
Κάνει ειδική αναφορά σε τρία βασικά θέματα «ένα γιγαντιαίο σκάνδαλο υποκλοπών, μετά τη συγκάλυψη ενός καταστροφικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος και τώρα ένα μεγάλο σκάνδαλο με τις αγροτικές επιδοτήσεις της Ε.Ε.».
«Ο κανόνας είναι πάντα ο ίδιος: Μηδενική λογοδοσία, μηδενικές εξηγήσεις. Ο ίδιος και οι ακόλουθοί του πάντα τη γλιτώνουν, χάρη σε εξαγορασμένα ΜΜΕ και δημοσιογράφους (η τέταρτη εξουσία), χάρη στον έλεγχο της Δικαιοσύνης (η τρίτη εξουσία), χάρη στην κοινοβουλευτική του πλειοψηφία (η δεύτερη εξουσία)» σχολιάζει με σκληρό τρόπο.
Το τελευταίο χτύπημα
«Εξανάγκασε δεκάδες βουλευτές του στην Αθήνα να ψηφίσουν επιστολικά με στόχο να κατασταλούν τα εμφατικά αιτήματα της αντιπολίτευσης για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής για το σκάνδαλο» υπογραμμίζει.
Νεποτισμός και άγρια διαφθορά