ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 11 Απριλίου 2024

Το CVC «μπαίνει» στα ελληνικά media - Τι σχέση έχει το Πρώτο Θέμα με το αμερικανικό fund


Σε μια ομολογουμένως διαφορετική επένδυση προχωρά το επενδυτικό fund CVC. Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν πως το αμερικανικό fund αποκτά ισχυρό μειοψηφικό ποσοστό στην εταιρεία digital marketing cloudevo του Νίκου Ηλιόπουλου και του ιδιοκτήτη του «Πρώτου Θέματος» Τάσου Καραμήτσου.
Η Cloudevo έχει σημαντική θέση στην αγορά των υπηρεσιών προς τους digital publishers (εκδοτών του διαδικτύου).
Θυμίζουμε ότι το CVC έχει διακριτό αποτύπωμα στην εγχώρια επιχειρηματική σκηνή, έχοντας υλοποιήσει μια σειρά από επενδυτικές κινήσεις.
Ανάμεσα σε αυτές είναι στην ΔΕΗ (ελέγχει το 10%), στα νοσοκομεία Υγεία και Metropolitan (Όμιλος HGG), στην Εθνική Ασφαλιστική και στην Vivartia καθώς και στο Skroutz.
Γνώστες της αγοράς αναφέρουν ότι η εν λόγω κίνηση επισφραγίζει τη στενή σχέση και συνεργασία του Τάσου Καραμήτσου και του διευθύνοντος συμβούλου της HGG Δημήτρη Σπυρίδη.
Η αγορά αναμένει τις επόμενες κινήσεις του CVC, δεδομένου ότι παρά το υψηλό τίμημα που πληρώνεται, το μέγεθος της επένδυσης δεν δικαιολογείται ως αυτόνομη επένδυση ενός fund του μεγέθους του CVC…