ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 12 Απριλίου 2024

«Βέτο» Γεραπετρίτη στην υποψηφιότητα Μπελέρη


Δεν χρειάζεται να σας πω τον βαθμό της επιρροής του υπουργού Γεραπετρίτη στο μυαλό του προέδρου Μητσοτάκη. Ούτε να σας επαναλάβω ότι διαχρονικά και σταθερά ο υπουργός Εξωτερικών είναι ένας από τους ανθρώπους (ενδεχομένως και ο πιο διαχρονικός μαζί με τον Σκέρτσο) που συμβουλεύεται και κυρίως (που) ακούει όταν καλείται να λάβει δύσκολες αποφάσεις ο πρωθυπουργός. Αυτό ακριβώς συνέβη και προχθές, όταν ο αρχηγός Κυριάκος έπρεπε να «κλείσει» είτε με τον έναν είτε με τον άλλον τρόπο το θέμα της συμμετοχής του Φρέντι Μπελέρη στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ.
 Τόσο ο Γεραπετρίτης όσο και η υφυπουργός Εξωτερικών, Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, από την πρώτη στιγμή που προέκυψε το θέμα είχαν διατυπώσει τη διαφωνία τους, αφού θεωρούσαν ότι δεν υπήρχε κανένας λόγος να διαταραχθούν οι ελληνοαλβανικές σχέσεις. Αυτό που, όπως μαθαίνω, επηρέασε καταλυτικά την τελική απόφαση Μητσοτάκη ήταν η επιχειρηματολογία που ανέπτυξε προχθές ο υπουργός Εξωτερικών σε σχέση με μια σειρά από κινδύνους που εγκυμονούσε η υποψηφιότητα του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας.