ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 10 Απριλίου 2024

Η Μαρία Καρυστιανού αποδομεί τους ισχυρισμούς Αδειλίνη για τις συναντήσεις με συγγενείς


Aπάντηση μέσω του τηλεοπτικού σταθμού OPEN έδωσε η Μαρία Καρυστιανού στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, η οποία από το φόρουμ των Δελφών θέλησε να διαψεύσει ότι παρέπεμψε τους συγγενείς των θυμάτων στην εκκλησία για παρηγοριά. Το ίδιο έκανε και ο Νίκος Πλακιάς, με ανάρτησή του.
Η Γεωργία Αδειλίνη, μιλώντας στο φόρουμ για το θέμα των Τεμπών, είπε ότι δεν υπήρξε καμία απολύτως συγκάλυψη από την πλευρά της Δικαιοσύνης στο σιδηροδρομικό δυστύχημα και απέκλεισε το ενδεχόμενο να γίνει κάτι τέτοιο.
Επίσης, παρέπεμψε την απόφαση για παραπομπή πολιτικών προσώπων στη δικαιοσύνη στη Βουλή, λέγοντας ότι αυτή είναι αρμοδιότητα του Κοινοβουλίου. Ωστόσο, ταυτόχρονα διέψευσε και τις πληροφορίες ότι σε συνάντηση με συγγενείς των θυμάτων του εγκλήματος των Τεμπών τους παρέπεμψε για παρηγοριά στην εκκλησία, όπως έχουν καταγγείλει επανειλημμένως.

Είπε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου: «Ο λόγος που μέχρι στιγμής δεν τοποθετήθηκα είναι από σεβασμό στα νεκρά παιδιά, στα θύματα του δυστυχήματος που συγκλόνισε το Πανελλήνιο. Διαψεύδω κατηγορηματικά ότι αντί να διαβεβαιώσω οιονδήποτε συγγενή προσέφυγε σε μένα για να κάνουμε ό,τι πρέπει να κάνουμε, τον παρέπεμψα για παρηγοριά στην Εκκλησία. Διαψεύδω κατηγορηματικά ότι συμπεριφέρθηκα με αυτόν τον κυνισμό που μου αποδίδεται. Θα ήταν απάνθρωπο - και για όσους με γνωρίζουν δεν μου ταιριάζει. Αψευδής μάρτυς είναι η παραγγελία στην Εισαγγελία Λάρισας, που λέω ότι πρέπει να απαντηθούν όλα τα ερωτήματα των συγγενών».

Μάλιστα είπε ότι ο αβάσταχτος πόνος αυτών των ανθρώπων και η δίκαιη οργή τους δικαιολογεί τυχόν παρερμηνείες όσων είπε. Και πρόσθεσε: 
«Δεν είμαι απέναντί τους, αλλά μαζί τους. Έχει αποσταλεί στην Αγγλία βιντεοληπτικό υλικό, το οποίο έχει εξεταστεί εδώ από τις αρμόδιες υπηρεσίες, αλλά εστάλη για να διερευνηθεί πλήρως από εξειδικευμένο προσωπικό, αν η εμπορική αμαξοστοιχία μετέφερε κάτι άλλο πέραν των δηλωθέντων εμπορευμάτων».

Μαρία Καρυστιανού:
 «Δεν έχουμε χάσει την αντιληπτική μας ικανότητα»

Ωστόσο, η Μαρία Καρυστιανού, μητέρα της Μάρθης, έπειτα από επικοινωνία με τη δημοσιογράφο του τηλεοπτικού σταθμού OPEN, διέψευσε από την πλευρά της την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.
Σύμφωνα με όσα μετέδωσε η Αναστασία Αργυριάδου, τηλεφώνησε στη Μαρία Καρυστιανού και της ζήτησε να σχολιάσει όσα είπε η Γεωργία Αδειλίνη.
Η κ. Καρυστιανού είπε ότι «δεν τα έχουμε χάσει. Η αντιληπτική μας ικανότητα είναι εξαιρετική και αντιλαμβανόμαστε πολύ περισσότερα από όσα θέλει» η κ. Αδειλίνη.
Και πρόσθεσε ότι θα ήθελε πολύ «να δω να απαντάει για όλα αυτά τα τελευταία γεγονότα, που έχουν βγει στο φως με τη μονταζιέρα για τα ηχητικά για το ότι οι ανακριτικές αρχές μετά από 13 μήνες, ζήτησαν τα ηχητικά. Για ποιο λόγο πρέπει αυτή τη στιγμή πρέπει να ψάχνουμε σε ένα χώρο εκτός από το Κουλούρι και εκτός από το χώρο του δυστυχήματος, θα πρέπει να ψάχνουμε τα υπολείμματα των ανθρώπων μας».

Επίσης, η Μαρία Καρυστιανού αποκάλυψε πως δεν ήταν μόνη της εκείνη την ημέρα στη συνάντηση με την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, αλλά και ότι έγιναν τέσσερις συναντήσεις με μέλη του Συλλόγου Τέμπη 2023. Η κ. Καρυστιανού ήταν παρούσα σε δύο από αυτές, μαζί με τους αδελφούς Πλιακιά, ενώ στις άλλες δυο ήταν ο Χρήστος Κωνσταντινίδης και ο Παύλος Ασλανίδης.
Και τόνισε ότι οι απαντήσεις της εισαγγελέως ήταν παρόμοιες σε όλες τις συναντήσεις, προτρέποντάς τους να απευθυνθούν στην Εκκλησία και να βρουν παρηγοριά στον Θεό.

Σημαντική είναι και η πληροφορία που έδωσε ότι, όταν σε μία από τις συναντήσεις έδειξαν στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου φωτογραφίες από το Κουλούρι, όπου έχουν μεταφερθεί χώματα από το σημείο της σύγκρουσης των τρένων, εκείνη τους απάντησε ότι «υπάρχει ένα μικρό ηθικό θέμα», αλλά ενώ «τους καταλαβαίνει αλλά δεν μπορεί να κάνει κάτι».
Η Μαρία Καρυστιανού πρόσθεσε μάλιστα ότι «ξέρουμε πολύ καλά τι μας είπε» η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου και την κάλεσε «να κάνει τη δουλειά της».

Η ανάρτηση του Νίκου Πλακιά

Την Μαρία Καρυστιανού ακολούθησε ο Νίκος Πλακιάς, που με ανάρτησή του στο X (πρώην Twitter), απάντησε επίσης στη Γεωργία Αδειλίνη, διαψεύδοντάς την επίσης.
Τόνισε ότι ο ίδιος ήταν σε συνάντηση στην οποία δεν ήταν παρούσα η Μαρία Καρυστιανού, αλλά τόνισε: «Λοιπόν δεν μας στείλατε με το ζόρι στην εκκλησία αλλά μας είπατε να πάμε να ανάβουμε και κανα κεράκι και να πηγαίνουμε και καμία φορά για να μας βοηθήσει. Είμαι ο νεαρός που καθόταν μπροστά σας δεξιά, που στην ομιλία σας προς εμάς είπατε ας είναι όλο αυτό που έγινε για ένα καλύτερο αύριο στη χώρα μας. Και η απάντηση μου ήταν ότι εμένα δεν με ενδιαφέρει πλέον από την στιγμή που έχασα τα παιδιά μου αν αύριο είναι καλύτερα τα τρένα ή όχι. Είμαι αυτός που μου είπατε ότι μάλλον πάσχω από βαθιά κατάθλιψη για να απαντήσω έτσι».
Γράφει ο Νίκος Πλακιάς, που έχασε τα δύο κορίτσια του και την ανιψιά του:

«Παρακολουθούσα την συνέντευξη της Κυρίας Αδειλινης στο forum των Δελφων και την αναφορά της για τα ΤΕΜΠΗ και για μια συνάντηση που είχε στο γραφειο της 12/12/23 το πρωί με συγγενείς ΘΥΜΑΤΩΝ
Δεν θα έλεγα ποτέ τι ειπώθηκε εκεί αλλα μιας και το ανάφερε πρέπει να βγω να πω την αλήθεια
Όπως καταλαβαίνετε ειμαι ένας από τους έξι πατεράδες που είμασταν παρών η Καρυστιανου δεν ήταν "παρών"
»Λοιπόν δεν μας στείλατε με το ζόρι στην εκκλησία αλλα μας είπατε να πάμε να ανάβουμε και κανα κεράκι και να πηγαίνουμε και καμμία φορά για να μας βοηθήσει .
»Ειμαι ο νεαρός που καθόταν μπροστά σας δεξιά που στην ομιλία σας προς εμάς είπατε ας είναι όλο αυτο που έγινε για ενα καλυτερο αυριο στην χώρα μας
»Και η απάντηση μου ήταν ότι εμένα δεν με ενδιαφέρει πλέον από την στιγμή που έχασα τα παιδιά μου αν αυριο είναι καλύτερα τα τρένα η όχι
»Ειμαι αυτός που μου είπατε ότι μάλλον πάσχω από βαθιά κατάθλιψη για να απαντήσω έτσι
»Να σας συστηθώ είμαι ο Πλακιάς Νίκος, πατέρας των δίδυμων και της ανιψιάς μου που τα δολοφονήσανε στα ΤΕΜΠΗ
Γιατί ειμαι σίγουρος ότι εκείνη την ημέρα δεν καταλάβατε ποιος είμαι ίσως και να έχετε δίκιο μιας και το παρουσιαστικό μου γενικά δεν μαρτυρα την πραγματική μου ηλικία
»Αλλα ας αφήσουμε τη έγινε εκείνη την ημέρα και να επικεντρωθούμε στο σήμερα. Στο σήμερα που μετα από 14 μήνες ακόμα μαζεύουμε πράγματα των παιδιων μας
»Αλλα να ξέρετε ότι όλοι θα κριθούμε στο ΤΕΛΟΣ αυτής της διαδρομής μόνο που το οριστικό ΤΕΛΟΣ θα το πούμε όταν έρθει εκείνη η ωρα μόνο εμείς οι ΓΟΝΕΙΣ
Γι αυτό πρέπει να κάνετε το καλύτερο δυνατόν για αυτούς ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ»
- από efsyn.gr