ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 13 Απριλίου 2024

Η απίστευτη δημοσιογραφία ιστοσελίδων για ένα δράμα


Η «ερευνητική» δημοσιογραφία του διαδικτύου κινήθηκε γρήγορα και «βρήκε» φωτογραφίες τού δολοφόνου και αυτόχειρα της Ηλιούπολης! Για την ακρίβεια τις «βρήκε» και τις ανέβασε μια ιστοσελίδα. Και ύστερα πήρε τις φωτογραφίες και άλλο σάιτ, και άλλο, μετά και άλλο –με το γνωστό τρόπο που γεννιούνται και αναπαράγονται οι ειδήσεις και οι «ειδήσεις» στο διαδίκτυο: με ασύλληπτη ταχύτητα πολλαπλασιασμού.

Αλλά ο δολοφόνος και αυτόχειρας δεν ήταν αυτός που εικονιζόταν στις φωτογραφίες! Ήταν ένας άσχετος με το θέμα, άσχετος με την οικογένεια της τραγωδίας, άσχετος με την Ηλιούπολη, άσχετος με τα πάντα γύρω από αυτήν την ιστορία. Ήταν απλώς ένας πολίτης, ένας Έλληνας τον οποίο η «ό,τι να 'ναι» δημοσιογραφική «έρευνα» ανέδειξε σαν το κεντρικό πρόσωπο της δραματικής ιστορίας.

Ο άνθρωπος είδε τις φωτογραφίες του να εικονογραφούν τα δημοσιεύματα για το φονικό και άντεξε στην επίθεση μιας ενδεχόμενης τρέλας. Και τώρα τρέχει να ενημερώσει συγγενείς, φίλους και γνωστούς ότι δεν είναι αυτός που κάποιοι έγραφαν ότι είναι.
Σε ανάρτησή του στο facebook γράφει:
Ότι το σάιτ «δημοσίευσε τις φωτογραφίες μου από τον λογαριασμό μου στο fb σαν τον άνθρωπο που σκότωσε τη μητέρα του και μετά αυτοκτόνησε»
Ότι «προφανώς και είμαι καλά και εν ζωή, το ίδιο και η μητέρα μου, δεν διέπραξα κανένα έγκλημα»
Ότι «έχει ταραχθεί η οικογενειακή και επαγγελματική μου ζωή»
Η ζωή του ξαφνικά αναστατώθηκε επειδή η ανεύθυνη δημοσιογραφία τον έβαλε στο κάντρο μιας ιστορίας με την οποία ουδεμία σχέση έχει. Στα καλά καθούμενα, κυριολεκτικά.

ΥΓ.: Οι φωτογραφίες «έπαιξαν» και σε τηλεοπτική εκπομπή, η οποία δεν έχει αναρτηθεί, περιέργως, στο web του καναλιού. Άρα δεν μπορούμε να επιβεβαιώσουμε τι έδειξε η συγκεκριμένη και τι ακριβώς ειπώθηκε.

- από το Harddog