ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 8 Απριλίου 2024

Μαζικές απολύσεις στα Ναυπηγεία Ελευσίνας


Αναβρασμός επικρατεί στις τάξεις των εργαζομένων στα Ναυπηγεία Ελευσίνας, καθώς έχουν ξεκινήσει οι μαζικές απολύσεις, που είχαν αναγγελθεί από τον Φεβρουάριο, χωρίς η νέα διοίκηση της ΟNEX να έχει δεσμευθεί για σχέδιο επαναπρόσληψης.
Εν τω μεταξύ πληθαίνουν οι καταγγελίες σωματείων, ομοσπονδιών και συνδικαλιστικών παρατάξεων, τόσο για τη στάση της εργοδοσίας όσο και για τη διπροσωπία της κυβέρνησης που, ενώ παρουσίαζε τη συμφωνία εξυγίανσης ως σωτήρια για όλους, τώρα νίπτει τας χείρας της.
Το θέμα των απολύσεων έθεσε ο Συνδυασμός Εργαζομένων στα Ναυπηγεία Ελευσίνας, σε συνάντηση στη Βουλή με κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ, μεταφέροντας την ανασφάλεια που βιώνουν σχετικά με το μέλλον των θέσεων εργασίας τους.
«Η ανακοίνωση για απόλυση όλων των εργαζομένων, χωρίς να συνοδεύεται από ένα σχέδιο επαναπρόσληψής τους με συγκεκριμένους όρους εργασίας που θα ορίζονται από το πλαίσιο συλλογικών συμβάσεων, αμφισβητεί τα όσα προβλέπονται στον Ν. 4695/2022 (σ.σ.: ο νόμος για την εξυγίανση των ναυπηγείων) και σίγουρα δεν εγγυάται το εργασιακό μέλλον των περίπου 66 εργαζομένων στα Ναυπηγεία Ελευσίνας», τονίζουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, δεσμευόμενοι ότι θα αναδείξουν το ζήτημα στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ζητώντας από την κυβέρνηση «να είναι συνεπής στο νομοσχέδιο που η ίδια έφερε στη Βουλή αλλά και στα όσα ρητώς έχουν συμφωνήσει τα εμπλεκόμενα μέρη».