ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 8 Απριλίου 2024

Ακρίτα κατά του «αντικειμενικού» Χατζηνικολάου


Η Ελενα Ακρίτα ασκεί κριτική στο δελτίο ειδήσεων του ANT1 για τον τρόπο με τον οποίο παρουσίασε το εξώδικο της συζύγου του πρωθυπουργού, Μαρέβας Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη, εναντίον της. Συγκεκριμένα γράφει ότι δεν αναφέρεται πουθενά στην ουσία των πολιτικών ερωτήσεων που έθεσε (Πόθεν Εσχες, σπίτι Βολταίρου) ούτε ότι αμέσως ζήτησε άρση ασυλίας και δήλωσε ότι δεν πρόκειται να ζητήσει συγγνώμη. Ενώ καταλήγει ειρωνικά: “Ευχαριστώ τον κ. Χατζηνικολαου για την ψύχραιμη κι αντικειμενική προσέγγιση της υπόθεσης”.
Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναλυτικά γράφει σε ανάρτησή της στο Instagram: 
«Πολύ αντικειμενικό το ρεπορταζ στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολαου για το εξώδικο που μου έστειλε η κ. Γκραμποφσκι Μητσοτάκη. Δεν αναφερεται πουθενά στην ουσία των πολιτικών ερωτήσεων που έθεσα (Ποθεν Εσχες, σπίτι Βολταίρου). Και φυσικά ούτε λόγος για το γεγονός ότι αμέσως ζήτησα άρση ασυλίας και δήλωσα ότι δεν πρόκειται να ζητήσω συγγνώμη: αντιθέτως, την κάλεσα να συναντηθούμε στα δικαστήρια με τον σύζυγό της μάρτυρα κατηγορίας εναντίον μου. Η βασική αρχή της δημοσιογραφικής δεοντολογίας, το ύψιστο αξίωμα του λειτουργήματός μας – χρέος μας να φιλοξενούμε ισότιμα και αντικειμενικά τις πλευρές – καταπατήθηκε βάναυσα και χωρίς καν να τηρηθούν τα προσχήματα. Ευχαριστώ τον κ. Χατζηνικολαου για την ψύχραιμη κι αντικειμενική προσέγγιση της υπόθεσης».