ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 8 Απριλίου 2024

«Θα ήμουν πολύ περήφανη μητέρα σας» - Το μήνυμα Καρυστιανού στους μαθητές που αποβλήθηκαν


«Έτσι δυστυχώς λειτουργεί μια διεφθαρμένη κοινωνία … Όταν λείπουν τα επιχειρήματα , αρχίζουν οι απειλές. Όταν φοβάται κανείς την αλήθεια, και μόνο τότε , σκίζει τα γραπτά που την φανερώνουν». Με αυτά τα λόγια η Μαρία Καρυστιανού, σχολιάζει σε ανάρτησή της στα social media την είδηση ότι μαθητές πήραν αποβολή επειδή ήθελαν να τραγουδήσουν για τα Τέμπη σε σχολική γιορτή.
Η πρόεδρος του Συλλόγου Οικογενειών Θυμάτων του Δυστυχήματος «Τέμπη 2023», που παλεύει εδώ και ένα χρόνο για δικαίωση της κόρης της και των υπόλοιπων 57 θυμάτων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος, αφού παραθέτει χειρόγραφο σημείωμα που έλαβε στα πλαίσια εν εξελίξει ρεπορτάζ της ΑΥΓΗΣ, επισημαίνει μεταξύ άλλων, «μην σιωπήσετε ποτέ! Η ελευθερία του λόγου είναι δικαίωμά σας. Η άποψη σας, δύναμη».
Και συνεχίζει «μην επιτρέπετε να πνίγουν την αλήθεια σας. Θα ήμουν πολύ περήφανη μητέρα σας. Υποκλίνομαι στην δύναμη της ψυχής σας…».
Υπενθυμίζεται, ότι την Παρασκευή το avgi.gr ανέδειξε το θέμα όπου η διεύθυνση του 15ο Λυκείου Αθηνών να τιμωρήσει δύο μαθητές της χορωδίας του σχολείου, επειδή αψηφώντας την απαγόρευσή της θέλησαν να τραγουδήσουν στη σχολική γιορτή της 25ης Μαρτίου ένα τραγούδι για τα 57 θύματα του εγκλήματος στα Τέμπη και να πουν δυο λόγια για δικαιοσύνη.Ακολουθεί ολόκληρη η ανάρτηση της Μαρίας Καρυστιανού:
«Με ένα τραγούδι και ένα μήνυμα μαθητές Λυκείου Αθηνών , ήθελαν να εκφράσουν την λύπη και την απογοήτευση τους για τους αδικοχαμένους επιβάτες που βρήκαν τραγικό θάνατο, στο έγκλημα των Τεμπών.
Αυτή η πρωτοβουλία όμως εξόργισε τη Λυκειάρχη. Φώναζε και έσκισε το μήνυμα, απειλώντας τους νεαρούς μαθητές για την ιδέα , για την πρόθεση, για την κίνηση να ομολογήσουν της ψυχής τους την ανάγκη … Τιμώρησε μάλιστα κάποιους με αποβολή…. Έτσι δυστυχώς λειτουργεί μια διεφθαρμένη κοινωνία …
Όταν λείπουν τα επιχειρήματα, αρχίζουν οι απειλές. Όταν φοβάται κανείς την αλήθεια, και μόνο τότε, σκίζει τα γραπτά που την φανερώνουν. Τρέμει την αποκάλυψη της μικροψυχίας του ο απάνθρωπος και τιμωρεί τους θαρραλέους.
Μόνο περήφανοι μπορούμε να είμαστε για εσάς παιδιά! Μην σιωπήσετε ποτέ! Η ελευθερία του λόγου είναι δικαίωμα σας. Η άποψή σας, δύναμη. Η αλήθεια πάντα στο φως. Μην επιτρέπετε να πνίγουν την αλήθεια σας. Θα ήμουν πολύ περήφανη μητέρα σας. Υποκλίνομαι στην δύναμη της ψυχής σας…»