ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 7 Απριλίου 2024

Η χώρα μας δεν χρειάζεται celebrities στο Ευρωκοινοβούλιο


Σκληρή κριτική από τη Νέα Αριστερά για την επιλογή Ζαγοράκη

Σκληρή κριτική από τη Νέα Αριστερά προς τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Ν. Ανδρουλάκη για την επιλογή του να είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής ο Θοδωρής Ζαγοράκης, που έχει εκλεγεί τα τελευταία χρόνια με τη Νέα Δημοκρατία. 
Ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Αριστεράς Κωστής Καρπόζηλος υπενθυμίζει ότι ο πρώην ποδοσφαιριστής ήταν μεταξύ των ευρωβουλευτών που υπέγραψαν το «αντιψήφισμα» στο Ευρωκοινοβούλιο για το κράτος δικαίου στην Ελλάδα, όπως και οι υπόλοιποι ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.

Ένα αντιψήφισμα που συντάχθηκε για να αποτρέψει την καταδίκη της κυβέρνησης της Ν.Δ. -μεταξύ άλλων- και για τις πολύ σοβαρές απειλές κατά της δημοκρατίας, του κράτους δικαίου και των θεμελιωδών δικαιωμάτων, καθώς και για την ανελευθερία του Τύπου και τη λεγόμενη λίστα Πέτσα, τη συγκάλυψη του σκανδάλου των Τεμπών, τη διαφθορά, την αστυνομική βία, τις παράνομες παρακολουθήσεις και την απόπειρα ελέγχου των Ανεξάρτητων Αρχών. Τότε, με ψήφισμα-κόλαφος για την ελληνική κυβέρνηση, το Ευρωκοινοβούλιο είχε καταδικάσει την Ελλάδα με 330 ψήφους υπέρ και 254 κατά, για τη σημαντική οπισθοδρόμηση του κράτους δικαίου, αιτιολογώντας την μεταξύ άλλων για το σκάνδαλο παρακολουθήσεων, τις αγωγές SLAPP (στρατηγικές μηνύσεις κατά δημοσιογράφων), αλλά και πρακτικές τύπου «λίστας Πέτσα».

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Αριστεράς στην ανακοίνωσή του σημειώνει ότι η Ελλάδα «δεν χρειάζεται celebrities στο Ευρωκοινοβούλιο» και προσθέτει:
«Στις 7 Φεβρουαρίου του 2024 ο Θοδωρής Ζαγοράκης ήταν ανάμεσα στους 17 ευρωβουλευτές του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, οι οποίοι στη συζήτηση για την κατάσταση του κράτους δικαίου στην Ελλάδα υπέγραψαν το περίφημο ‘αντι-ψήφισμα'. Σύμφωνα με αυτό, το Ευρωκοινοβούλιο θα έπρεπε να χαιρετίσει την πρόοδο της χώρας μας και τα επιτεύγματα της κυβέρνησής της».

Και προσθέτει: «Σήμερα, δύο μήνες μετά, είναι υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ και προσωπική επιλογή του προέδρου του, Νίκου Ανδρουλάκη'», ενώ σχολιάζει ότι «αυτό δεν λέει ίσως πολλά -πέρα από τα προφανή- για τον κύριο Ζαγοράκη. Λέει όμως πολλά για το πώς αντιλαμβάνεται την πολιτική ο κύριος Ανδρουλάκης».
Σύμφωνα με τον Κωστή Καρπόζηλο, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛΛ. αντιλαμβάνεται την πολιτική «ως ένα παιχνίδι “μεταγραφών”, που στο τέλος εκβάλλει σε μια άνευρη ιδεολογία του μέσου όρου, στην αναπαλαίωση προσώπων με μόνο κίνητρο την όποια δημοφιλία τους και πάνω από όλα στην παρακμή της ίδιας της πολιτικής διαδικασίας».

Και καταλήγει:
«Η χώρα μας δεν χρειάζεται celebrities στο Ευρωκοινοβούλιο. Είχαμε και είδαμε τα αποτελέσματα. Η αντιπολίτευση στον κύριο Μητσοτάκη δεν μπορεί να στηρίζεται στις παλιές συνταγές. Δεν πείθουν τους πολίτες. Δεν αμφισβητούν τις πολιτικές του. Η μόνη απάντηση είναι η επιστροφή της πολιτικής. Έτσι θα κερδίσουμε τη ζωή που μας αξίζει».