ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024

Τι λένε για Λοβέρδo


Πώς σχολιάζουν στο ΠΑΣΟΚ τη νέα πολιτική κίνηση του Ανδρέα Λοβέρδου; Στη Χαρ. Τρικούπη θεωρούν πως ο πρώην υπουργός του κόμματος έχει ως βασικό στόχο να κόψει –όσο περισσότερο μπορεί– από την προσπάθεια του ΠΑΣΟΚ να είναι καθαρά στη δεύτερη θέση, έναν στόχο «ζωής και θανάτου» για τη Χαριλάου Τρικούπη. Δηλαδή εμμέσως πλην σαφώς θεωρούν πως το κόμμα Δημοκράτες δεν είναι αυτόφωτο αλλά έχει σκοπό να… καταστρέψει το ΠΑΣΟΚ. Εξ ου και οι ίδιες πηγές λένε πως η ύπαρξή του «καθόλου δεν ενοχλεί το Μαξίμου». Υπάρχει όμως και μία κρυφή παράμετρος που λειτουργεί ως παγίδα. Ο Λοβέρδος τελικά, λόγω προτέρου βίου, και εννοώ τη συμμετοχή του στην κυβέρνηση Σαμαρά και την ταύτισή του τότε με το «αντι-συριζα μέτωπο», να πάρει κόσμο και από τη Νέα Δημοκρατία. «Η πολιτική ποτέ δεν ξέρεις πώς θα εξελιχθεί», έλεγε στέλεχος της Χαρ. Τρικούπη.
***
Την ίδια ώρα, οι ίδιες πηγές αποκλείουν στελέχη του ΠΑΣΟΚ που δεν είναι της «κεντρικής γραμμής» να στηρίξουν υπόγεια τον Ανδρέα Λοβέρδο. Η εξήγηση που δίνουν είναι πως άπαντες και άπασες θα κάνουν συμμαχίες εντός του ΠΑΣΟΚ και θα στηρίξουν «δικούς τους υποψηφίους». Για παράδειγμα, η Νάντια Γιαννακοπούλου έχει πολύ καλή σχέση με τον Νίκο Παπανδρέου και είναι βέβαιο πως θα τον στηρίξει, κάτι που στο τελικό μέτρημα αθροίζει τις δυνάμεις της υπέρ του ΠΑΣΟΚ.