ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 20 Μαρτίου 2024

Ο σκιτσογράφος της Καθημερινής, ο Παπαχελάς και η δημοσιογραφική πιάτσα


Το σκίτσο του Δημήτρη Χατζόπουλου στην Καθημερινή της Κυριακής εικόνιζε έναν άνδρα που ξαπλωμένος στον καναπέ τού ψυχαναλυτή έλεγε ότι χρειάζεται άδεια. Μια άδεια «μακράς διαρκείας», μια «εβαπορέ» όπως τη χαρακτήριζε.
Δεν ήταν ακριβώς χιούμορ. Ήταν η αναγγελία μιας αποχής τού σκιτσογράφου από τα καθήκοντά του για να ξεκουραστεί. Γι’ αυτό και το σκίτσο συνόδευε το σχόλιο που ανέφερε: «Απαραίτητη διευκρίνιση, για όποιον δεν αναγνώρισε τη μορφή πουείναι ξαπλωμένη στον καναπέ του σκίτσου: Ο Δημήτρης Χαντζόπουλος αιτήθηκε άδεια "εβαπορέ" –μακράς διαρκείας– και την έλαβε. Ως εκ τούτου θα λείψει το επόμενο διάστημα από τις στήλες της "Κ". Ευχόμεθα καλή ξεκούραση και καλή επιστροφή».


Το σχόλιο της Καθημερινής και η ευχή «καλή ξεκούραση και καλή επιστροφή» δεν ήταν το μόνο που διευκρίνιζε ότι δεν υπήρχε κάτι αρνητικό στη σχέση της Καθημερινής με έναν από την ομάδα των σκιτσογράφων της. Υπήρξε και άρθρο του διευθυντή της, του Αλέξη Παπαχελά, που όπως αναφέρει, κάπου διάβασε ότι «τον έκοψαν (τον Χατζόπουλο) εκεί στην “Κ”». Απέδωσε αυτήν την εκτίμηση στους «ειδικούς παρατηρητές που βλέπουν άρθρα και σκίτσα μέσα από το δικό τους πρίσμα, είτε ως προϊόν παραγγελιάς είτε ως υποπροϊόν λογοκρισίας. Εχουμε, βλέπετε, μια πιάτσα που ειδικεύεται σε τέτοιες ερμηνείες».
- από το Harddog