ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024

Νέα Αριστερά: Να δώσει τώρα το «πόθεν έσχες» ο Κασσελάκης


Βολές και για την «ακραία νεοφιλελεύθερη λογική» στο φορολογικό πρόγραμμα που παρουσίασε ο ΣΥΡΙΖΑ


Επίθεση, τόσο στη Ν.Δ. όσο και στον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., σημειώθηκε από τη Νέα Αριστερά σχετικά με την αντιπαράθεση για τις επιχειρηματικές δραστηριότητες και τα δάνεια. Πηγές από τη Νέα Αριστερά ανέφεραν ότι Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ «μοιάζουν όλο και περισσότερο» και επιπλέον καλούσαν τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης «να δώσει τώρα στη δημοσιότητα το “πόθεν έσχες” του» και να μην περιμένει τον Ιούνιο.

«Οι σκιές και η αδιαφάνεια στα περιουσιακά στοιχεία και στο πολιτικό χρήμα δεν είναι κάτι καινούργιο στην Ελλάδα. Πρωταγωνιστές όμως ήταν η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Κασσελάκης κατάφερε να εντάξει στη λίστα και τον ΣΥΡΙΖΑ» ανέφεραν επίσης, καλώντας τον να παρουσιάσει το «πόθεν έσχες» του τώρα. «Αν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει να κρύψει τίποτα για τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του όπως λέει, δεν έχει παρά να παρουσιάσει το Πόθεν Εσχες του. Τώρα και όχι τον Ιούνιο. Η πλήρης διαφάνεια είναι ουσιαστική και όχι τυπική υποχρέωση των πολιτικών. Και αυτό γίνεται μέσω της προβλεπόμενης θεσμικής οδού, όχι μέσω των τηλεοπτικών πάνελ. Οσο για τη Ν.Δ. του μισού δισ. δανεικών κι αγύριστων και των λειψών Πόθεν Εσχες, ας αφήσει καλύτερα τα μαθήματα ήθους».

Κριτική και στο πρόγραμμα

Την άποψη ότι το οικονομικό πρόγραμμα που παρουσίασε ο ΣΥΡΙΖΑ φιλοδοξεί να μοιάσει όλο και περισσότερο σε αυτό της Ν.Δ. εξέφρασε το κόμμα της Νέας Αριστεράς, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι: «Το φορολογικό πρόγραμμα που παρουσίασε ο κ. Κασσελάκης είναι η επιτομή της μετάλλαξης του ΣΥΡΙΖΑ σε ένα κόμμα που υιοθετεί όλο και περισσότερο μία ακραιφνώς νεοφιλελεύθερη ατζέντα», συμπληρώνοντας ότι αυτό περιλαμβάνει «οριζόντιες μειώσεις φόρων που ευνοούν τους πλούσιους, με απουσία κάθε έννοιας αναδιανομής, χωρίς πόρους για την ενίσχυση του κοινωνικού κράτους και στήριξης των συντάξεων. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ παρουσιάζει ως νέα μια πολιτική που έχει χρεοκοπήσει, με επιχειρήματα που θυμίζουν αυτά του ΣΕΒ και των ακραία νεοφιλελεύθερων κύκλων στα χρόνια της κρίσης».

Οι πηγές της Νέας Αριστεράς κατέληγαν ως εξής: «Κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση κάνουν ό,τι μπορούν για να εντείνουν την κρίση εμπιστοσύνης στο πολιτικό σύστημα, την παραίτηση, την απογοήτευση, την απαξίωση της πολιτικής, την αποχή. Γίνονται στην πραγματικότητα χορηγοί της αντιπολιτικής και της Ακροδεξιάς».

Δημήτρης Τερζής / EφΣυν