ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 21 Μαρτίου 2024

Το «όχι» Καπουτζίδη στον ΣΥΡΙΖΑ και το δεξί εξτρέμ που ψάχνει η ΝΔ


Ένα «δεξί εξτρέμ» αναζητά η Ν.Δ για το γαλάζιο ευρωψηφοδέλτιο, λόγω της γνωστής υπόθεσης με την διαρροή των emails των αποδήμων. Με αυτούς τους ποδοσφαιρικούς όρους, εκφράζουν τον προβληματισμό τους, τα κυβερνητικά στελέχη μετά την αποπομπή της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου που έχει ερείσματα στο δεξιόστροφο κοινό.
Η Ν.Δ. πονάει, άλλωστε, στα δεξιά της καθώς το κόμμα του Κυριάκου Βελόπουλου προσεγγίζει το 10%, σε ορισμένες δημοσκοπήσεις. Το πρόβλημα για την παράταξη είναι ευρύτερο, καθώς δεν καρποφόρησαν οι επαφές των συνεργατών του Κυριάκου Μητσοτάκη με τους ‘ένστολους’ Κωνσταντίνο Φλώρο και Αλκιβιάδη Στεφανή.
Αντίθετα, από το χώρο του εκσυγχρονιστικού κέντρου, δημιουργούνται συνθήκες συνωστισμού στην ευρωλίστα. Οι Εύη Χριστοφιλοπούλου, Σωτήρης Σέρμπος, Σπύρος Καρανικόλας, Πύρρος Δήμας προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ και οι υποψηφιότητες τους έχουν προκαλέσει την ενόχληση της «βαθιάς» Ν.Δ.

Φόβοι για πύρινα κηρύγματα

Οι συνεργάτες του πρωθυπουργού αγωνιούν, παράλληλα, και για πιθανά πύρινα κηρύγματα των ιερέων στην επαρχία κατά της ρύθμισης για τα ομόφυλα ζευγάρια, με αφορμή την εορτή της Ορθοδοξίας,.
Στο κυβερνητικό στρατόπεδο δεν κρύβουν τις ανησυχίες τους για τις πολιτικές επιπτώσεις των ιερών αντιδράσεων και την δυνατότητα να αποκομίσουν κέρδη οι Ελληνική Λύση και η Νίκη, αλιεύοντας από τις πιο δεξιές δεξαμενές της Ν.Δ.

Η βολιδοσκόπηση Καπουτζίδη

Για την κατάρτιση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. θα αποφανθεί το σώμα των ψηφοφόρων των μελών, έπειτα από εσωκομματικό δημοψήφισμα.
Ο Στέφανος Κασσελάκης ως πρόεδρος έχει εξασφαλίσει, από το Εκτελεστικό Γραφείο, το πράσινο φως για να επιλέξει πέντε υποψηφίους της αρεσκείας του. Ένα πουλάκι ανέφερε, στη στήλη, ότι ο διακαής πόθος του προέδρου είναι ο ταλαντούχος ηθοποιός και σκηνοθέτης Γιώργος Καπουτζίδης.
Ο κ. Καπουτζίδης, μάλιστα, φέρεται να βολιδοσκοπήθηκε από ανθρώπους της Κουμουνδούρου αλλά να αρνήθηκε ευγενικά την πρόκληση – πρόσκληση.
Πρόσφατα είχε επισημάνει, μάλιστα, ότι δεν ενδιαφέρεται ώστε να δοκιμάσει τις δυνάμεις του στον πολιτικό στίβο.