ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024

Καθημερινή: Επιβάλλεται «έγκαιρη και σε βάθος δικαστική διερεύνηση»


Υπαινικτική είναι η αναφορά της κυριακάτικης Καθημερινής στο κύριο άρθρο της για τον ρόλο και τα «πρέπει» της δικαιοσύνης και του πολιτικού συστήματος ως προς την απόδοση ευθυνών. Αφού κάνει λόγο για τις «φωνές του ψηφιακού όχλου που βιάζεται να δικάσει και να καταδικάσει» και «να στήσει κρεμάλες, παρασυρόμενος από φήμες και θεωρίες συνωμοσίας», συμπληρώνει ότι η απάντηση «σε αυτή την πλημμυρίδα αντισεισμικής καχυποψίας δεν είναι όμως η αφ’ υψηλού απόρριψή της».

Η απάντηση, αναφέρει, «πρέπει να είναι η έγκαιρη και σε βάθος δικαστική διερεύνηση, αλλά και περισσότερη διαφάνεια και λογοδοσία από την πλευρά του πολιτικού συστήματος». Το άρθρο καταλήγει σημειώνοντας: «Ορισμένοι θεσμοί, που εκλαμβάνονται πλέον ως προνόμια αυτοπροστασίες των πολιτικών προσώπων πρέπει να αναθεωρηθούν».

Το άρθρο, που έχει τίτλο «''Κοινό αίσθημα'' και δικαιοσύνη» ακολουθεί:
Είναι κακός οδηγός το «κοινό περί δικαίου αίσθημα». Οσοι το επικαλούνται, συχνά παρασύρονται από τις φωνές του ψηφιακού όχλου που βιάζεται να δικάσει και να καταδικάσει. Bιάζεται να στήσει κρεμάλες, παρασυρόμενος από φήμες και θεωρίες συνωμοσίας που εξαπλώνονται πλέον πιο γρήγορα και από τη φωτιά και καταλήγουν να συσκοτίζουν, παρά να βοηθούν στην ικανοποίηση του αιτήματος για δικαιοσύνη. Η απάντηση σε αυτή την πλημμυρίδα αντισυστημικής καχυποψίας δεν είναι όμως η αφ’ υψηλού απόρριψή της. Η απάντηση πρέπει να είναι η έγκαιρη και σε βάθος δικαστική διερεύνηση, αλλά και περισσότερη διαφάνεια και λογοδοσία από την πλευρά του πολιτικού συστήματος. Ορισμένοι θεσμοί, που εκλαμβάνονται πλέον ως προνόμια αυτοπροστασίας των πολιτικών προσώπων πρέπει να αναθεωρηθούν.
- από το harddog