ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 16 Ιανουαρίου 2024

Ποιος ανέλαβε εκπρόσωπος τύπου της Νέας Αριστεράς


Εκπρόσωπος τύπου της Νέας Αριστεράς αναλαμβάνει ο Κωστής Καρποζήλος, όπως ανακοίνωσε το γραφείο τύπου της κοινοβουλευτικής ομάδας. Ο Καρπόζηλος είχε παραιτηθεί στις 23 Νοεμβρίου από μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ μαζί με άλλα 56 στελέχη της λεγόμενης «ομάδας Αχτσιόγλου».
Ο Κωστής Καρποζήλος είναι ιστορικός και ανήκει στη γενιά της κρίσης. Μετά το τέλος των διδακτορικών του σπουδων, το 2010, εργάστηκε σε πανεπιστήμια του εξωτερικού (Κολουμπια, Πρίνστον και Οξφορδη).
Από το 2016 έως το 2023 ήταν διευθυντής των Αρχείων Σύγχρονης Κοινωνικής Ιστορίας (ΑΣΚΙ). Έχει πλούσιο συγγραφικό και ερευνητικό έργο, ενώ τα τελευταία χρόνια έχει διδάξει σε ελληνικά ΑΕΙ.


Εντάχθηκε στην αριστερά σε νεαρή ηλικία και υπήρξε μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ανάμεσα στο 2022-2023.
Με λόγο που διακρίνεται για την ιδεολογική και επιστημονική σαφήνεια και την επιμονή στο πολιτικό περιεχόμενο ο Κωστής Καρπόζηλος θα συμβάλλει στην εξωστρέφεια του νέου φορέα καθώς και στην ανάγκη η Αριστερά να μιλά συγκεκριμένα για τα προβλήματα της κοινωνίας.