ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2023

Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του ΕΟΦ - Εληξε η θητεία του, λέει ο Χρυσοχοΐδης


Την παραίτησή του υπέβαλε ο πρόεδρος του Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων χθες βράδυ στον πρωθυπουργό ο Δημήτρης Φιλίππου για να επιστρέψει, όπως δήλωσε, στα ακαδημαϊκά του καθήκοντα. 
«Σε αυτό το ταξίδι που κράτησε τέσσερα χρόνια πολλά πράγματα επιτεύχθηκαν και ουσιαστικές αλλαγές και τομές έγιναν. Μετά από μία ολοκληρωμένη θητεία και δύο παρατάσεις και θεωρώντας ότι το πλήρωμα του χρόνου έχει φτάσει υπέβαλα εχθές αργά το βράδυ την παραίτησή μου στον πρωθυπουργό από τη θέση του προέδρου του ΕΟΦ και επιστρέφω στα ακαδημαϊκά μου καθήκοντα και την χειρουργική που τόσο αγαπώ!» ανέφερε σε ανάρτησή του στο Facebook προσθέτοντας ότι σύντομα θα παρουσιάσει το έργο που έγινε στη διάρκεια της θητείας τους.

Διέψευσε κατηγορηματικά ο υπουργός Υγείας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ότι ο πρόεδρος του ΕΟΦ Δημήτρης Φιλίππου παραιτήθηκε, τονίζοντας σε παρέμβασή του στην Ολομέλεια της Βουλής ότι έληξε η θητεία του.
«Σας λέω επίσημα ότι στις 30 Σεπτεμβρίου έληξε η θητεία του και δεν πρόκειται να ανανεωθεί, δεν αντιλαμβάνοναι αυτά περί παραίτησης», επεσήμανε ο κ. Χρυσοχοίδης και συμπλήρωσε πως στόχος της κυβέρνησης και του ίδιου είναι η αναβάθμιση του ΕΟΦ και η εξασφάλιση επάρκειας φαρμακευτικών προϊόντων.