ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 7 Οκτωβρίου 2023

Αξιοκρατία... α λα Άδωνις: Έδιωξε στον ΕΦΚΑ τον πετυχημένο για να βάλει τον «δικό» του


Εκπληξη, αλλά και πολλούς ψιθύρους στους διαδρόμους προκάλεσε η απόφαση του υπουργού Εργασίας Άδωνι Γεωργιάδη να απαιτήσει την παραίτηση του Παναγιώτη Δουφεξή από την θέση του διοικητή του ΕΦΚΑ, χωρίς καλά-καλά αυτός να έχει συμπληρώσει ένα έτος θητείας καθώς ο διορισμός του εγκρίθηκε το 2022 από τη Βουλή.
Η κίνηση αυτή εκτός από την προφανή… αγαρμποσύνη που διακρίνει την συμπεριφορά του συγκεκριμένου υπουργού, εγείρει και ερωτηματικά καθώς ο Δουφεξής ήταν το μεγάλο «ατού» της κυβέρνησης στο ασφαλιστικό. Δοκιμασμένος τεχνοκράτης από τα χρόνια της υπουργίας Βρούτση ήταν αυτός που πέτυχε να αποκλιμακώσει την συσσώρευση εκκρεμών συντάξεων και το επίτευγμα του διαφημίστηκε ενθουσιωδώς προεκλογικά από την προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου εργασίας και όχι μόνον. Γι αυτό και η απομάκρυνση του αποτέλεσε κεραυνό εν αιθρία.
Φαίνεται όμως ότι ο Αδωνις είχε πάρει την απόφαση εδώ και καιρό, παρά την απουσία επαρκούς αιτιολόγησης. Είχε μάλιστα επιλέξει και αντικαταστάτη. Βλέπετε κάθε φορά που ο λαλίστατος υπουργός έβγαινε στις τηλεοράσεις για να διαλαλήσει το «έργο» του και να διαφημίσει την πρόοδο στον ΕΦΚΑ, εκτός από τον διοικητή Παναγιώτη Δουφεξή, έσπευδε να ευχαριστήσει και τον… υποδιοικητή κ. Βαρβέρη για τις καλές του υπηρεσίες.
Τελικά λοιπόν ο υποδιοικητής φαίνεται πώς θα αντικαταστήσει τον διοικητή με τις ευλογίες του Αδωνι που ερμηνεύει την αξιοκρατία με την προσωπική του αντίληψη, δηλαδή: «οι… δικοί μου άριστοι».
Αρμόδιες πηγές πάντως αναφέρουν ότι η αιφνίδια «καρατόμηση» Δουφεξή, ενός κατά γενική ομολογία άξιου δημόσιου λειτουργού, ανοίγει τον δρόμο και για άλλες αναίτιες «αντικαταστάσεις» επικεφαλής φορέων. Και όχι μόνο στο υπουργείο του Αδωνι…
Α.Ο. / ieidiseis