ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2023

Τι λέει το στοίχημα για περιφερειακές και δημοτικές (και γιατί μούγκα στη Θεσσαλία;)


Και βγαίνει ρε φίλε το ρεπορτάζ χτες πρωί πρωί και είναι ο πατέρας εκείνου του τυπάκου που έφαγε τη μπούφλα από τον Αχιλλέα τον δήμαρχο και λέει ότι τι πράγματα είναι αυτά, τους θεσμούς πρέπει να τους σεβόμαστε, δεν είναι γιουβέτσι και στουπέτσι και κοκορέτσι, το πήρα εγώ το παιδί και το πήγα στο δημαρχείο και το λύσαμε το ζήτημα, οφείλεις να την πεις τη συγγνώμη, επί τη ευκαιρία να σημειώσω ότι υπηρέτησα 21 μήνες στη Λήμνο, άντε μπράβο που μου κουνιόσαστε όλοι, παλιοκουραμπιέδες.
Και σκίστηκαν τα καλσόν όλου του κόσμου, χειμώνας έρχεται, δεν έχουμε τι να φορέσουμε ρε φίλε!

Τέλος πάντων, μιας και αναφέρομαι στον γίγαντα τον Μπέο, τον άρχοντα πασών των Βολιωτών και των Πηλίων, οφείλω να σημειώσω την παράδοξη απουσία της Θεσσαλίας τόσο σε επίπεδο Δήμων όσο και σε επίπεδο Περιφέρειας από τα στοιχηματικά κουπόνια. Μόνο για τη Λάρισα έχουν βγάλει αποδόσεις, ας τις καταθέσω εδώ, τον νυν δήμαρχο Απόστολο Καλογιάννη που υποστηρίζεται από ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ τον δίνουν στο 1,70 και τον βασικό του αντίπαλο Αθανάσιο Μαμάκο, που υποστηρίζεται από τη Νέα Δημοκρατία, στο 1,75 και τους υπόλοιπους δεν τους βλέπει ούτε το Predator καλή του ώρα κύριε Νίκο μου.

Αλλά για την Καρδίτσα, το Βόλο, τα Τρίκαλα και, φυσικά, την περιφέρεια του κοσμαγάπητου Αγοραστού, ούτε λέξη. Ντίπ τίποτα ρε παιδί μου, τσεβά που λέμε κι εμείς οι βλάχοι όταν μιλάμε μεταξύ μας, λες κι έπεσε περονόσπορος κι έκαψε τα δελτία. Το οποίον, πρέπει να το πω, επιβεβαιώνει τον φίλο μου τον Ζήση (ας τον πούμε Ζήση) που είναι γυριστρούλα και μαζεύει γνώμες και απόψεις από κόσμο και ντουνιά και μου είπε τις προάλλες στο τηλέφωνο:
Ρεπόρτερ, άμα ήταν μια φορά «βουβές» οι βουλευτικές, αυτές εδώ οι δημοτικές και περιφερειακές στη Θεσσαλία είναι εκατό! Δεν ανοίγουν τα στόματα ούτε με πένσα.
Προσπαθείς κάπως να τους πάρεις λόγια και αμέσως αλλάζουν κουβέντα ή σηκώνονται και φεύγουν. Εντάξει, βρίζουν και μερικοί, βρίζουν σας αγωγιάτες, αλλά η πλειοψηφία είναι μούγκα στη στρούγκα. Για να δούμε που θα βγάλει, πολύ περίεργος είμαι…


Εν τω μεταξύ, αν στην πατρίδα μου το κουπόνι δεν ξεμυτίζει διόλου στην οθόνη, πάρτυ στοιχηματικό γίνεται με ένα σωρό δήμους και περιφέρειες της μαμάς Ελλάδας.

Στην Αθήνα, κοντεύουν να τον φράξουν τον Μπακογιάννη, αλλά ενδιαφέρον έχει η δυναμική που αναπτύσσει σιγά σιγά ο Χάρης Δούκας (εξαιρετικά καλόγουστο περίπτερο στην Κοραή, παρεμπιπτόντως), με στοχευμένη και μελετημένη εκστρατεία. Ακούγεται ότι είναι η αγαπημένη δεύτερη επιλογή όλων των δημοτών, κάτι σαν το ΚΚΕ Εσωτερικού δηλαδή, αλλά τα ζήσαμε στο πετσί μας αυτά και είδαμε πως προκόψαμε!

Στην περιφέρεια Αττικής, μεγάλο φαβορί δίνουνε οι στοιχηματζήδες τον Χαρδαλιά, κρατάνε, όμως, και μια πισινή για τον Ιωακειμίδη που παίζει τσούκου τσούκου μπολ και δεν μπορείς να τον ξεγράψεις εύκολα. Στη Σαλονίκη, πάλι, όλο και ροκανίζει ο Αγγελούδης την πρωτιά του Ζέρβα, 2 απόδοση του έχουν βγάλει, έναντι 1,75 του νυν δημάρχου. Από κοντά κι ο Πέγκας στο 4,75 άμα γίνει κάνα ξαφνικό έτοιμος είναι να μπουκάρει.

Να σημειώσω τέλος ότι ο δήμαρχός μας στο Χαλάνδρι, ο Σίμος Ρούσσος, είναι στο 1,25 απόδοση, πολύ κοντά δηλαδή σε μια ακόμη θητεία (ναι το αξίζει!), καθώς και ότι στο Ναύπλιο ο εύοσμος νυν δήμαρχος Δημήτρης Κωστούρος δίνεται απόδοση στο 1,80 και ο βασικός του αντίπαλος Δημήτρης Ορφανός στο 1,95. Είναι προφανές ότι οι Ναυπλιείς, εκτιμούν τις χειρονομίες που αφήνουν πίσω τους τη μεταπολιτική και μιλούν στην καρδιά του κοσμάκη!

Χρήστος Ξανθάκης
Voices / Newpost (4.10.2023)