ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2023

Συνάντηση Κασσελάκη - Φίλη: Διαφορετικές απόψεις, κοινή στόχευση


«Ανακωχή» ενόψει αυτοδιοικητικών εκλογών έβγαλε η συνάντηση του Στέφανου Κασσελάκη με τον Νίκο Φίλη. Στο συνέδριο του κόμματος θα ξεκαθαρίσει το τοπίο. Η σφοδρή κριτική που έχει ασκήσει ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. στον νεοεκλεγέντα πρόεδρο του κόμματος και οι αναταράξεις που έχουν προκληθεί στην Κουμουνδούρου καταλαγιάζουν για λίγο και τα μαχαίρια επιστρέφουν στα θηκάρια τους.
Στην άτυπη συνάντηση το μεσημέρι της Τρίτης, οι δύο άνδρες, προσήλθαν με «με καλή διάθεση» κάτι που αποτυπώθηκε και στο τέλος της.

Ο Νίκος Φίλης χαρακτήρισε ειλικρινή τον διάλογο που είχε με τον Στέφανο Κασσελάκη και σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους ανέφερε μεν ότι υπήρχαν διαφορετικές απόψεις αλλά μία κοινή στόχευση «που είναι ο ΣΥΡΙΖΑ να δώσει τη μάχη των αυτοδιοικητικών εκλογών και να καταγραφεί στην κάλπη η λαϊκή αποδοκιμασία στην κυβέρνηση Μητσοτάκη».
Παράλληλα, ο πρώην υπουργός επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι τέθηκε επί τάπητος το θέμα της αναδιοργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ. «Υπάρχουν διαφορετικές απόψεις, είναι μία ανοιχτή κουβέντα», τόνισε, συμπληρώνοντας ότι: «Πιστεύουμε στα όργανα, και στο Συνέδριο που έχει αποφασιστεί επί του παρόντος να γίνει τον Νοέμβριο. Το θέμα θα το κουβεντιάσουμε μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές».

Ο Ν. Φίλης είπε ότι είναι γνωστές οι διαφορές που υπάρχουν για την αναδιοργάνωση με τον ίδιο να σημειώνει ότι πρέπει να επιβεβαιωθεί ο αριστερός προσανατολισμός του κόμματος και «για να κερδίσεις το Κέντρο το κερδίζεις με αριστερές πολιτικές, όπως ο Μητσοτάκης κερδίζει το Κέντρο με δεξιές πολιτικές».
Προανήγγειλε κι άλλες συναντήσεις με τον Στέφανο Κασσελάκη, «όχι τετ α τετ», μέσα στα όργανα, «γιατί πρέπει να συνεδριάσουν τα όργανα του κόμματος και να προχωρήσουμε στις προδιαγεγραμμένες διαδικασίες».

Ερωτηθείς αν το Συνέδριο θα γίνει τον Νοέμβριο, είπε ότι «αυτή είναι η απόφαση του κόμματος, δεν ξέρω αν θα υπάρξει αναβολή». Στο ερώτημα αν εμμένει στη θέση του περί «τρίτης ήττας του ΣΥΡΙΖΑ», σημείωσε πως «ό,τι έχω πει δεν τα είπα εν θερμώ, τα είπα με πόνο και τα συμμερίζεται ένα μεγάλο μέρος των ψηφοφόρων μας, τους οποίους καλώ να παραμείνουν συσπειρωμένοι σήμερα στον ΣΥΡΙΖΑ, να δώσουν τη μάχη στις δημοτικές εκλογές και τη μάχη της ανασυγκρότησης του κόμματος μας».