ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2023

Νέα κατάσταση, νέα (διεθνή) καθήκοντα


Ο ρόλος που προτάθηκε στον Τσίπρα στο Συμβούλιο της Ευρώπης

Να αναλάβει τη θέση του επικεφαλής της ομάδας της Αριστεράς στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης προτάθηκε στον Αλέξη Τσίπρα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, Τάινι Κοξ, επικοινώνησε την Τρίτη (04/10) τηλεφωνικά με τον Αλέξη Τσίπρα για να του μεταφέρει την πρόταση.
Μάλιστα, ο Ολλανδός πολιτικός, πρώην πρόεδρος του Σοσιαλιστικού κόμματος Ολλανδίας και επό σειρά ετών επικεφαλής της Ομάδας της Αριστεράς στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης, πρότεινε στον Αλέξη Τσίπρα να αναλάβει καθήκοντα από την ερχόμενη εβδομάδα.
Στη Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης συμμετέχουν αντιπροσωπείες βουλευτών από όλα τα κοινοβούλια της ευρωπαϊκής ηπείρου.
Να θυμίσουμε πως στις 26 Σεπτεμβρίου είχε γίνει γνωστό πως ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. τοποθετεί στην κοινοβουλευτική συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης τον πρώην πρόεδρό του.