ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 8 Αυγούστου 2023

Χρέος η τήρηση της δημοσιογραφικής δεοντολογίας


Η Ένωση Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας, πιστή στους κανόνες που επιβάλλει η δημοσιογραφική δεοντολογία στεκόταν και στέκεται πάντα μακριά από τις πολιτικές αντιπαραθέσεις,

υποστηρίζοντας τον πλουραλισμό και τον δημοκρατικό διάλογο για την ενημέρωση των πολιτών.

Δυστυχώς, με θλίψη και αγανάκτηση, διαπιστώνει ότι, με την έναρξη της προεκλογικής περιόδου για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, Μέσα Ενημέρωσης του Βόλου (έντυπη και ηλεκτρονική «Θεσσαλία», ιστοσελίδα TheNewspaper) φιλοξενούν ανυπόγραφα κείμενα ανύπαρκτων συλλόγων, που λοιδορούν συμπολίτες μας και υποψηφίους, καταπατώντας κάθε έννοια της δημοσιογραφικής δεοντολογίας.

Δεν θα σταθούμε στους εμπνευστές αυτής της προεκλογικής τακτικής. Θα σταθούμε όμως στην στάση των Μέσων και ιδιαίτερα στην στάση των συναδέλφων μας που έχουν την συντακτική ευθύνη και θα τους υπενθυμίσουμε ότι ο Τύπος στον Βόλο έχει μια μακρά ιστορία, την οποία οφείλουν να σέβονται και να τιμούν. Έχουν χρέος να βάζουν φρένο σε τέτοιου είδους αθέμιτες πρακτικές, οι οποίες καταπατούν κάθε έννοια της δημοσιογραφικής δεοντολογίας και ηθικής και καταστρατηγούν κάθε κανόνα δημοκρατίας και δημοκρατικού διαλόγου.

Η Ένωση Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας δεν είναι αρμόδια να ασχοληθεί με τον εκδότη κ. Βασίλη Δανό και τον τηλεοπτικό παρουσιαστή κ. Δημ. Μαρέδη, όμως θα αναζητήσει τυχόν ευθύνες σε μέλη της για την καταπάτηση της δημοσιογραφικής δεοντολογίας με την δημοσίευση των συγκεκριμένων κειμένων και παράλληλα προειδοποιεί ότι δεν πρόκειται να μείνει σιωπηλή σε ανάλογα φαινόμενα, που στιγματίζουν την θεσσαλική δημοσιογραφία, η οποία στην μακρά πορεία της έχει να επιδείξει λαμπρές σελίδες με αγώνες για την έγκυρη ενημέρωση των πολιτών.

Η ΕΣΗΕΘΣτΕΕ δεν θα μείνει απαθής στο πανηγύρι που προσπαθούν να στήσουν κάποιοι…..

Το Δ.Σ. της  ΕΣΗΕΘΣτΕ-Ε