ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2022

Τέχνες και θέαμα στο One Channel, τις ημέρες των Χριστουγέννων


Σε ένα πολιτιστικό «ταξίδι» στην Ιταλία, καλεί τους τηλεθεατές του το One Channel για να γιορτάσουν τα Χριστούγεννα. Ο τηλεοπτικός σταθμός, ο οποίος άλλαξε ιδιοκτησία και πλέον εκπέμπει και μέσω της Digea στην Αττική, θα προβάλλει μπαλέτα, όπερα και συναυλίες που έλαβαν χώρα σε πολιτιστικά (και όχι μόνο) τοπόσημα της χώρας. Αναλυτικά τα προγράμματα που θα παρουσιάσει το One Channel

«La Bayadère»
Μέσα από τη Σκάλα του Μιλάνου, θα παρακολουθήσετε το περίφημο, κλασικό μπαλέτο το οποίο παρουσιάστηκε για πρώτη φορά, το 1877, από το Αυτοκρατορικό Μπαλέτο, στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας. Μία ιστορία Αγάπης, ένα χορευτικό παραμύθι, που εξυμνεί τον Έρωτα, και μας αποδεικνύει πόσο κυρίαρχος είναι. Πρόκειται για την αναβίωση του μπαλέτου «La Bayadère», από τον θρυλικό Rudolf Nureyev, σε απόδοση Marius Petipa, μουσική Ludwig Minkus, με την ορχήστρα και το μπαλέτο του «Teatro Alla Scala».

«La bohème»
Από τη Ρώμη και το «Τeatro dell’opera», θα παρακολουθήσουμε την αριστουργηματική όπερα του Giacomo Puccini, σε μουσική διεύθυνση Michele Mariotti και σε σκηνοθεσία Mario Martone. Τους πρωταγωνιστικούς ρόλους του Ροδόλφο και της Μιμή, ενσαρκώνουν ο Jonathan Tetelman και η Federica Lombardi, αντιστοίχως. Μία κλασική ιστορία αγάπης, που διαδραματίζεται στο Παρίσι, του 1830, και εκτυλίσσεται σε τέσσερις πράξεις.

«Carmina Burana»
Στην Πλατεία του Αγίου Μάρκου στην Βενετία, θα απολαύσουμε μέσα από το One Channel, το «Τeatro La Fenice», στην «Carmina Burana», τη σκηνική καντάτα του σπουδαίου γερμανού συνθέτη Carl Orff, η οποία γράφτηκε το 1935, εμπνευσμένη από μεσαιωνικά ποιήματα του 12ου και 13ου αιώνα. Διευθύνει ο μαέστρος Fabio Luisi, ενώ το «Teatro la Fenice» συνοδεύει η παιδική χορωδία «Piccoli Cantori Veneziani».

Χριστουγεννιάτικο κονσέρτο από την Εθνική Συμφωνική ορχήστρα της RAI
Ανήμερα των Χριστουγέννων, το One Channel μας ταξιδεύει στην Βασιλική του Αγίου Φραγκίσκου στην Ασίζη, όπου θα απολαύσουμε ένα παραμυθένιο, χριστουγεννιάτικο κονσέρτο, από την Εθνική Συμφωνική ορχήστρα της ιταλικής ραδιοτηλεόρασης. Την ορχήστρα διευθύνει ο μαέστρος William Eddins, στο βιολοντσέλο συμμετέχει ο Hauser, με τη συνοδεία της χορωδίας «I piccoli musici», υπό την καθοδήγηση του μαέστρου Mario Mora.