ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2022

«Μουσικό κουτί» με Κωστή Μαραβέγια, Νίνα Μαζάνη και Ξένια Ντάνια


Ένα γιορτινό, χριστουγεννιάτικο «Μουσικό κουτί» ανοίγει την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2022, στις 22:00, στην ΕΡΤ1. Ο Νίκος Πορτοκάλογλου και η Ρένα Μόρφη υποδέχονται τον δημοφιλή μουσικό, τραγουδοποιό και ερμηνευτή Κωστή Μαραβέγια και δύο χαρισματικά κορίτσια της νεότερης γενιάς, τη Νίνα Μαζάνη και την Ξένια Ντάνια.

«Ο πιο ωραίος δρόμος είναι η μουσική» πιστεύει ο Κωστής Μαραβέγιας και το πιο φωτεινό μουσικό ταξίδι ξεκινά… «Φίλα με ακόμα, φίλα με, όλα τ’ άλλα ηχούν μακρινά» τραγουδά και μας υπενθυμίζει πως κάθε στίχος του είναι και μια ευχή: «Αγάπα με όσο μπορείς να παίρνω δύναμη, να σ’ αγαπώ κι εγώ να παίρνω θάρρος», «Απλώς σ’ αγάπησα και πίστεψα στα θαύματα»!

Η μαγεία των Χριστουγέννων στο «Μουσικό κουτί» συνεχίζεται με δύο φωτεινά πρόσωπα, τη Νίνα Μαζάνη και την Ξένια Ντάνια, οι οποίες έχουν ήδη κάνει τα πρώτα τους βήματα στην υποκριτική και στο τραγούδι και υπόσχονται πολλά για το μέλλον.

Η  Νίνα Μαζάνη δίνει μια νέα πνοή στο τραγούδι Η νύχτα μυρίζει γιασεμί και η Ξένια Ντάνια ερμηνεύει τα Sweet dreams της ζωής της!

«Πιστεύω στα θαύματα γενικά, γιατί η ίδια η ζωή είναι θαύμα…» λέει ο Κωστής Μαραβέγιας, ένας καλλιτέχνης πολύ αγαπητός για περισσότερο από δύο δεκαετίες, ανήσυχος και πολύπλευρος, που έχει δοκιμάσει διαφορετικά και ενδιαφέροντα πράγματα στην τηλεόραση: «Όταν ακούω ένα τραγούδι μου να τραγουδιέται, είναι σαν μια εσωτερική φωνή να βρίσκει μια αγκαλιά! Μ’ ενδιαφέρει να έρχονται κοντά οι άνθρωποι, να γίνονται συναντήσεις, γι’ αυτό και κάνω μουσική».

Ο αγαπημένος καλλιτέχνης ερμηνεύει ένα από τα πλέον γνωστά του τραγούδια, τον «Φάρο», ένα τραγούδι γλυκό και τρυφερό ο ήχος τού οποίου συνδυάζει το σήμερα με το  χθες! 

Στο εορταστικό κλίμα των ημερών, ο Κωστής Μαραβέγιας ερμηνεύει ένα από τα πιο χαρούμενα τραγούδια του, με τον αντιπροσωπευτικό τίτλο «Τρελό από χαρά»

Ο αγαπημένος ερμηνευτής αποκαλύπτει γιατί θα προτιμούσε να πάει για τα κάλαντα με τη Νατάσσα Μποφίλιου και όχι με τον Φοίβο Δεληβοριά και απαντά στο δίλημμα ποιος θα ήθελε να τον επισκεφτεί τα Χριστούγεννα, ο Ennio Morricone ή ο Cole Porter;

Η Νίνα Μαζάνη είναι μια ιδιαίτερη και πολλά υποσχόμενη φωνή, που ερμηνεύει παλιές επιτυχίες, ξένες και ελληνικές, με τον δικό της ξεχωριστό τρόπο. Έχει συμμετάσχει σε μουσικοθεατρικές παραστάσεις κι έχει γίνει αρκετά δημοφιλής μέσα από τις μιμήσεις.

Απόψε, ακούμε τη Νίνα Μαζάνη σε μια πολύ «φρέσκια» ερμηνεία του τραγουδιού των Σαράντη Αλιβιζάτου και Μάριου Τόκα «Μυρίζει η νύχτα γιασεμί», που ερμήνευσε πρώτος το 1982 ο Θέμης Αδαμαντίδης και φυσικά παραμένει ως ένα από τα πιο γνωστά του τραγούδια μέχρι σήμερα.

Η Ξένια Ντάνια έχει ασχοληθεί με το τραγούδι και συγκεκριμένα την jazz σκηνή, ενώ έκανε την πρώτη της κινηματογραφική εμφάνιση στην ταινία «Amerika Square».

Ειδικά για τη βραδιά, η Ξένια Ντάνια ερμηνεύει το κλασικό πλέον τραγούδι των «Eurythmics», «Sweet dreams»! 

Στο Juke box παίζονται μοναδικές διασκευές και συνδυάζονται τα… ασυνδύαστα με έναν τρόπο αρμονικό!