ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2022

Ράνια Τζίμα: Αισθάνθηκα φόβο όταν έκλεισε το παλιό Mega


Για τον ανταγωνισμό στον χώρο της ειδησεογραφίας, τις προσωπικές προκλήσεις και τις δύσκολες συνεργασίες που έχει αντιμετωπίσει στο παρελθόν μίλησε η Ράνια Τζίμα στη RealLife. H παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Mega εξήγησε πως δεν υπάρχει κάτι που να την αγχώνει: «Αυτό που εξακολουθεί να με ενοχλεί είναι όταν οι άνθρωποι χάνουν το μέτρο και τους τρόπους τους, αλλά και αυτό ξεπερνιέται όταν αναλογιστεί κανείς ότι αυτές οι συμπεριφορές, ακόμη κι αν απευθύνονται σε εμάς, τελικά χαρακτηρίζουν μόνο εκείνους από τους οποίους εκπορεύονται».
Απαντώντας σε ερώτηση για τον ανταγωνισμό, η δημοσιογράφος είπε: «Φυσικά παρακολουθούμε τον ανταγωνισμό και με ποσοτική και με ποιοτική προσέγγιση. Με πολύ μεγάλο σεβασμό και ειλικρίνεια και, όπου βλέπουμε τα λάθη μας, προσπαθούμε να τα διορθώνουμε. Η προσέγγισή μας δεν είναι αρνητικά ανταγωνιστική, τοξική».
»Πολλές φορές έχουμε θαυμάσει επιλογές, το έχουμε συζητήσει, το έχουμε παραδεχτεί. Προσπαθούμε στη συνέχεια να το μετουσιώσουμε σε ένα καλύτερο αποτέλεσμα για εμάς. Αυτό είναι ένας υγιής ανταγωνισμός, που μόνο καλό μπορεί να κάνει σε όλους».
Αναφερόμενη, μεταξύ άλλων, στην πιο μεγάλη δυσκολία στη μέχρι τώρα πορεία της, η Ράνια Τσίμα απάντησε: 
«Νομίζω ότι από τις δυσκολότερες συγκυρίες ήταν όταν έκλεισε το παλιό Mega και μείναμε χωρίς δουλειά και ταυτόχρονα η τότε κυβέρνηση είχε αποφασίσει να διαμορφώσει ένα πλαίσιο μιας περίκλειστης αγοράς με μόλις τέσσερα κανάλια».
»Τότε αισθάνθηκα ότι ίσως να μην καταφέρω να συντηρήσω τον εαυτό μου και την οικογένειά μου, αισθάνθηκα πραγματικό φόβο επιβίωσης και ήταν μια δύσκολη στιγμή. Όμως, είναι όλες αυτές οι δύσκολες στιγμές που μας κρατούν γειωμένους και αυτό είναι τελικά δώρο πολύτιμο».