ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2022

Γιατί πήγε στον ΣΥΡΙΖΑ η Αγγελική Αδαμοπούλου


Στον ΣΥΡΙΖΑ προσχωρεί η πρώην βουλευτής του ΜέΡΑ25, Αγγελική Αδαμοπούλου, η οποία είχε ανεξαρτητοποιηθεί από το κόμμα του Γιάνη Βαρουφάκη  ασκώντας μάλιστα κριτική για αυταρχική συμπεριφορά. Η ίδια συναντήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης με τον Αλέξη Τσίπρα στα γραφεία του κόμματος στην Κουμουνδούρου και συμφώνησαν να προσχωρήσει η κ. Αδαμοπούλου στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Όπως έγραψε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας: "Η Αγγελική Αδαμοπούλου συστρατεύεται στην κοινή μας προσπάθεια να φέρουμε μια ώρα αρχύτερα την πολιτική αλλαγή και τη δικαιοσύνη παντού. Καλωσόρισες, Αγγελική, στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία!".
Η βουλευτής Α’ Αθηνών που είχε εκλεγεί με το Μέρα 25 αποχώρησε από το κόμμα που ίδρυσε ο Γιάννης Βαρουφάκης στις 8 Μαρτίου. Όπως είχε επισημάνει τότε στην επιστολή ανεξαρτητοποίησής της, το Μέρα 25 "μεταμορφώνεται εσωτερικά από πολυσυλλεκτική και πολυφωνική συλλογικότητα σε μια κλειστή λέσχη εκλεκτών. Δυστυχώς, η ίδια η ηγεσία του ΜέΡΑ25 και συγκεκριμένα αρεστά της στελέχη επιχειρούν καθημερινά, αυταρχικά κι αυθαίρετα να επιβάλλονται δίχως διάλογο και δίχως διαδικασίες".
Να σημειωθεί ότι το τελευταίο διάστημα η Αγγελική Αδαμοπούλου είχε καταγράψει έντονη κοινοβουλευτική παρουσία καταθέτωντας ερωτήσεις που αφορούσαν σειρά θεμάτων όπως η επέκταση του Μετρό στα Εξάρχεια, αιτήματα συλλογικών φορέων, αλλά και τα προβλήματα σε σχολικό κτίριο του Ηρακλείου Κρήτης. Μια θεματολογία που συμπίπτει με την φημολογία ότι η Αγγελική Αδαμοπούλου επιθυμεί να πολιτευθεί είτε στην περιφέρεια στην οποία εκλέχθηκε, είτε στην Κρήτη.
"Όπως είχαμε εξ' αρχής επισημάνει, οι πραγματικοί λόγοι αποχώρησης της κ. Αδαμοπούλου, ήταν η προσωπική της πολιτική "κωλοτούμπα" για να συνταχθεί με τον μετρ του είδους και να απεμπολήσει κι αυτή το αντιμνημονιακό της παρελθόν. Της ευχόμαστε καλή τύχη στο νέο της συστημικό κόμμα", σχολίασε με σκληρή ανάρτησή του ο εκπρόσωπος του ΜεΡΑ25 Μιχάλης Κριθαρίδης.