ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2022

Καταλάβατε τι έκαναν στον Μέσι; Η πιο ντροπιαστική στιγμή σε τελικό Παγκοσμίου Κυπέλλου


Μετά από ένα ματς που είχε όλο αυτό το σασπένς και όλοι συναινούν πως είναι ο κορυφαίος τελικός Μουντιάλ όλων των εποχών, όπου ο Μέσι έχει ολοκληρώσει θριαμβευτικά μια πορεία καταπληκτική στη διοργάνωση και έχει πάρει αυτό που του έλειπε για να θεωρηθεί GOAT, συμβαίνει στην απονομή κάτι που περνάει στο ντούκου, αλλά δεν θα έπρεπε.Γιατί είναι σωστό να μιλάμε για τον ρατσισμό και την επεκτατισμό του δυτικού πολιτισμού και να κατηγορούμε μια ζωή τον δυτικό καπιταλισμό, αλλά στην απονομή ενός τροπαίου που λύτρωσε ένα ολόκληρο έθνος, είδαμε μια κίνηση που έδειξε ασέβεια σε αυτό το έθνος, στον ποδοσφαιρικό πλανήτη και στον πολιτισμό συνολικά.

Ο Λιονέλ Μέσι κρατάει στα χέρια του το τρόπαιο, το Ιερό Δισκοπότηρο, και λίγο πριν το σηκώσει στον αέρα για να πανηγυρίσει μαζί του όλη η Αργεντινή και μερικές εκατοντάδες εκατομμύρια εκτός Αργεντινής, ο Πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, κι ένας Εμίρης του Κατάρ, του κοτσάρουν ετσιθελικά μια βασιλική τήβεννο, ένα καταριανό σύμβολο, που κρύβει την αργεντίνη σημαία και τα χρώματα.

Αν αυτό δεν είναι κίνηση ασέβειας και σαφής δήλωση πως το Κατάρ αγνοεί κάθε έννοια σεβασμού μπροστά στον στόχο του επεκτατισμού που έχουν οι Εμίρηδες του, τότε τι είναι; Αυτή μάλιστα η κίνηση αποκτά τόσο σκληρή ανάγνωση μετά τα όσα έγιναν γνωστά τις τελευταίες 10 μέρες με τον χρηματισμό Ευρωπαίων αξιωματούχων. Στην πιο χαρακτηριστική εικόνα του σύγχρονου ποδοσφαίρου, εκεί όπου ο Λιονέλ Μέσι παίζει το τελευταίο του Παγκόσμιο και σηκώνει το τρόπαιο, του φοράνε ένα σύμβολο αυταρχισμού και τυραννίας που κρύβει την ίδια του την πατρίδα, αυτή που θα ήθελε να κάνει εικόνισμα τον Λίο με τη φανέλα της Αλμπισελέστε. Όχι, τους το στέρησαν {...}

** Απόσπασμα από άρθρο στο menshous.gr. Τίτλος του: «Με ντροπή ξεκίνησε, με ντροπή τελείωσε: Καταλάβατε τι έκαναν στον Μέσι;».  Ολόκληρο εδώ.