ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2022

To BBC «ξήλωσε» την παρουσιάστρια που πανηγύριζε on air για την απόσυρση Τζόνσον


Την προσωρινή αποπομπή της παρουσιάστριας της ειδησεογραφικής εκπομπής, «The Papers», Μάρτιν Κρόξαλ, ανακοίνωσε το BBC μετά τον τρόπο παρουσίασης της είδησης σχετικά με την αποχώρηση του Μπόρις Τζόνσον από την κούρσα διαδοχής στους Συντηρητικούς της Βρετανίας.
Όλα ξεκίνησαν χθες βράδυ όταν η παρουσιάστρια του BBC, δεν έκρυψε τη χαρά της αναφορικά με την μη δήλωση υποψηφιότητας του Μπόρις Τζόνσον για την ηγεσία του κυβερνώντος κόμματος και της πρωθυπουργίας της χώρας.
Συγκεκριμένα, λίγο μετά μετά την ανακοίνωση Τζόνσον ότι δεν θα θέσει υποψηφιότητα για πρωθυπουργός, η Μάρτιν Κρόξαλ δήλωσε στην εκπομπή της:
«Λοιπόν, όλα αυτά είναι πολύ συναρπαστικά, έτσι δεν είναι; Γεια σας και καλώς ήρθατε στην πρόβλεψή μας για το τι θα μας φέρουν οι εφημερίδες αύριο. Επιτρέπεται να είμαι τόσο χαρούμενη; Ε λοιπόν, μου επιτρέπεται».
Σύμφωνα με τον Guardian, καθώς η ανακοίνωση Τζόνσον έγινε αργά το βράδυ της Κυριακής η πρώτη της ερώτηση της Μάρτιν Κρόξαλ προς τους καλεσμένους της ήταν: 

«Μπορούμε να σας δείξουμε ακόμη και τα πρωτοσέλιδα, έφτασαν; Όχι δεν έφτασαν. Είναι όλα λίγο, ξέρετε, τελευταία στιγμή. Έτσι δεν είναι; Γιατί όλα τα πρωτοσέλιδα ήταν πιθανότατα ξεπερασμένα από τη στιγμή που τα παραλάβαμε».

Μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε η εισαγωγή της Μάρτιν Κρόξαλ στην εκπομπή της, το BBC εξέδωσε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία:
«Το BBC News επανεξετάζει άμεσα τη χθεσινή βραδινή εκπομπή The Papers στο News Channel για πιθανή παραβίαση της αμεροληψίας. Είναι επιτακτική ανάγκη να διατηρούμε τα υψηλότερα πρότυπα δημοσιογραφίας. Διαθέτουμε διαδικασίες για την τήρηση των προτύπων μας και αυτές οι διαδικασίες έχουν ενεργοποιηθεί».
Σήμερα ανακοινώθηκε ότι η αποπομπή της παρουσιάστριας από την εκπομπή.