ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2022

Μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη...


Με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ανθίζουν οι... άριστοι. Κι όχι μόνο ανθίζουν, αλλά και πλουτίζουν. Τελευταίο τρανταχτό παράδειγμα, ο βουλευτής Γρεβενών της Ν.Δ., Ανδρέας Πάτσης, ο οποίος καταγγέλλεται τις τελευταίες ημέρες πως έκανε χρυσές δουλειές με «κόκκινα» δάνεια, καθώς έδωσε 4,3 εκατ. ευρώ, για να εξαγοράσει χαρτοφυλάκιο των «κόκκινων» δανείων ύψους άνω των 60 εκατ. ευρώ. Και αυτό μέσω υπεράκτιων εταιρειών, κάτι που απαγορεύεται ως βουλευτής να έχει, αλλά και εγχώριων, στις οποίες είναι ιδιοκτήτης.

Οταν το σκάνδαλο αποκαλύφθηκε και δεν μαζευόταν με τίποτε, ο πρωθυπουργός υποχρεώθηκε να τον διαγράψει από την κοινοβουλευτική ομάδα της Ν.Δ., καθώς, όπως ανακοινώθηκε, δεν θεώρησε επαρκείς τις εξηγήσεις του βουλευτή. Η πραγματικότητα είναι λίγο πιο περίπλοκη και, φυσικά, πιο πεζή.

Ο Κυρ. Μητσοτάκης διέγραψε τον Ανδρέα Πάτση, κυρίως, για να προλάβει τα χειρότερα. Ο δραστήριος αυτός επιχειρηματίας βουλευτής και... άριστος στην είσπραξη κρατικού χρήματος, μέσα σε δυο χρόνια είχε εισπράξει από τα ΕΛΤΑ, με απευθείας αναθέσεις, 822.000 ευρώ για παροχή νομικών υπηρεσιών.

Κάτι που, μετά την πλήρη αποκάλυψη του σκανδάλου, οδήγησε τον διευθύνοντα σύμβουλο των ΕΛΤΑ σε παραίτηση.

Στην υπόθεση των ΕΛΤΑ, σύμφωνα με την αντιπολίτευση, φέρεται εμπλεκόμενος ο υπουργός Επικρατείας, Κυριάκος Πιερρακάκης. Ο ίδιος το αρνείται. Αλλά, είτε είναι είτε δεν είναι εμπλεκόμενος, οι απευθείας αναθέσεις γενικώς και «σε δικά μας παιδιά» ειδικώς είναι έργο της κυβέρνησης, υπό τον άμεσο έλεγχο του Μεγάρου Μαξίμου.

Πιστεύει κανείς στα σοβαρά πως δόθηκε, με απευθείας ανάθεση, σχεδόν ένα εκατομμύριο ευρώ στον Ανδρέα Πάτση και κανείς δεν το πήρε είδηση στην κυβέρνηση; Πιστεύει κανείς πως ένα τέτοιο ποσό δόθηκε, χωρίς να γνωρίζει τίποτε το Γραφείο του πρωθυπουργού; Είναι κανείς τόσο αφελής, ώστε να νομίζει πως δεν το γνώριζε ο Κυρ. Μητσοτάκης;

Αυτό ακριβώς πήγε να προλάβει ο πρωθυπουργός διαγράφοντας τον επιχειρηματία-βουλευτή. Να μη φτάσει η χιονοστιβάδα του σκανδάλου στην πόρτα του. Να μην ξεσκεπαστεί ο μηχανισμός που έχει στήσει για να χρηματοδοτούνται οι «ημέτεροι» με ζεστό κρατικό χρήμα.

Βέβαια, αν ζορίσει το πράγμα, θα διώξει μερικούς και θα δηλώσει άγνοια του θέματος, όπως έκανε και με τις υποκλοπές. Αλλά μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη, τρεις και την κακή του μέρα, λέει ο λαός.