ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2022

Το τραπέζι Κοτζιά σε διπλωμάτες και δημοσιογράφους


Στις δυτικές συνοικίες εθεάθη, το βράδυ της Παρασκευής, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών και πρόεδρος του «Πράττω», Νίκος Κοτζιάς, ομοτράπεζος αρκετών διπλωματών και δημοσιογράφων.Όπως έμαθε η στήλη, είχαν μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση ανταλλάσσοντας απόψεις, μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, για τα τεκταινόμενα στην πολιτική σκηνή, εσωτερική και εξωτερική.

Ο Νίκος Κοτζιάς που έχει πυκνώσει τις δημόσιες παρεμβάσεις του το τελευταίο διάστημα, έχει γίνει επίσης και το επίκεντρο του ενδιαφέροντος σε σειρά συναντήσεων με πολιτικούς, πρώην υπουργούς της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, αλλά δεν ανήκουν στον ΣΥΡΙΖΑ, βουλευτές της αντιπολίτευσης – όχι της αξιωματικής – διπλωμάτες, ακαδημαϊκούς και δημοσιογράφους.
Βέβαια, το μεγαλύτερο μέρος της συζήτησης αναλώθηκε στην εξωτερική πολιτική και τα διεθνή, με ιδιαίτερες αναφορές στην Τουρκία, στην Ανατολική Μεσόγειο και στον πόλεμο στην Ουκρανία.

Μεταξύ των όσων ειπώθηκαν στο τραπέζι, ήταν και η κριτική για τους διπλωματικούς χειρισμούς της κυβέρνησης αλλά και την αφωνία της αξιωματικής αντιπολίτευσης στον τομέα της εξωτερικής πολιτικής.
Στο μόνο θέμα που υπήρξε διαφωνία στο τραπέζι, ήταν τα ποτά που συνόδευαν το δείπνο. Νερό και κόκα-κόλα για τον πρώην υπουργό, τσίπουρο, μπίρα και κρασί για τους υπόλοιπους. Στο τέλος, συμφώνησαν να συναντηθούν εκ νέου σύντομα, σε ακόμα πιο διευρυμένη σύνθεση.

Σ.Σ. / ieidiseis