ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 3 Αυγούστου 2022

Eκκληση για βοήθεια στις οικογένειες προσφύγων και μεταναστών της δομής Ελαιώνα


Με βασικό σύνθημα «Η αλληλεγγύη δεν πάει διακοπές», η εκπομπή «Αφύλαχτη Διάβαση», που πλέον μεταδίδεται μόνο από τη Φωνή της Ελλάδας, διοργανώνει καμπάνια ευαισθητοποίησης για τη βοήθεια των προσφύγων και μεταναστών που μέχρι πρότινος διέμεναν στην ανοιχτή δομή Ελαιώνα.
Ο βίαιος εκτοπισμός οικογενειών από τη δομή κατά τη διάρκεια των τελευταίων εβδομάδων, η τοποθέτησή τους σε κενούς κτιριακούς χώρους του κέντρου Αθηνών, χωρίς την ικανή και αναγκαία οικοσκευή και κυρίως χωρίς την εξασφάλιση τροφής και νερού, καθιστά όχι απλώς δυσχερή αλλά και επικίνδυνη τη διαβίωσή τους. Ανήλικα παιδιά κοιμούνται νηστικά και οι οικογένειες αδυνατούν να εξασφαλίσουν ακόμη και τα χρειώδη, όπως πάνες και βρεφικά γάλατα.
Οι πρόσφυγες και μετανάστες που μέχρι πολύ πρόσφατα διέμεναν στη δομή Ελαιώνα, σήμερα βρίσκονται εντελώς αβοήθητοι σε μεταβατικούς χώρους, χωρίς κανένας από αυτούς να γνωρίζει με βεβαιότητα τι θα συμβεί τις αμέσως επόμενες εβδομάδες ή και ημέρες.
Παρότι λοιπόν ο Αύγουστος είναι ο μήνας των διακοπών, ωστόσο οι ανάγκες των ανθρώπων για τροφή, νερό και στέγη δεν σταματούν ποτέ. Για τον λόγο αυτό, η «Αφύλαχτη Διάβαση» απευθύνει έκκληση στους ακροατές της αλλά και σε κάθε ενδιαφερόμενο να εκφράσει έμπρακτα την αλληλεγγύη του, υποστηρίζοντας τις οικογένειες της δομής Ελαιώνα με φαγητό και νερό.
Συγκεκριμένα, όλο τον Αύγουστο, μπορούν να αφήνουν συσκευασμένα τρόφιμα και εμφιαλωμένα νερά, παιδικές πάνες, γάλατα, αφρόλουτρα και σαμπουάν για παιδιά και ενήλικες, είδη γενικού καθαρισμού και ό,τι άλλο κρίνουν ως αναγκαίο, στην αποθήκη της Κοινωνικής Κουζίνας « Άλλος Άνθρωπος», Μ. Αλεξάνδρου 109, Κεραμεικός.
Για οποιαδήποτε συμπληρωματική πληροφορία ή διευκρίνιση, στη σελίδα του Άλλου Ανθρώπου ή απευθείας με τον δημιουργό της εκπομπής Θωμά Σίδερη στη διεύθυνση sideris.tom@gmail.com